When life gives you lemons, make lemonade

anna vihervaarasta hattu.jpg

Tiedättekö sen tunteen, kun yrittää juosta mörköjään karkuun, mutta tietää koko ajan, että ne saavat vielä kiinni. No, vähän niin kävi tänä vuonna.

Olen joutunut vuoden aikana kohtaamaan tunteita, jotka olen yrittänyt piilottaa itseltäni, muista nyt puhumattakaan. Olen ihan kirjaimellisesti törmäillyt niihin erinäisten ihmisten ja asioiden muodossa ja oppinut ehkä viimein sen, että jotkut asiat on vain pakko sanoa ja jotkut tunteet on käsiteltävä loppuun, jos niiltä haluaa rauhan. 

Kun pari muutakin juttua meni sitten vähän pieleen, olen ollut hieman kiukkuinen universumille. Kiitti vaan näistä sitruunoista, mutta riittäisitkö jo? 

Mutta sitten tajusin jotain. 

When life gives you lemons, make lemonade, sanotaan. Mitä jos ikävyyksistä löytäisikin jonkin hopeareunan? 

En nyt väitä, että kaikessa mitä meille tapahtuu, olisi jotain hyvää. Mutta monessa asiassa on, vaikkei alkuun tunnu siltä lainkaan. Jos ei muuta, niin niistä voi kasvaa, ja se taas saattaa tuoda elämään tulevaisuudessa ihan erilaisia asioita. Sellaisia, joita ei olisi koskaan kohdannut, jos ei olisi joutunut miettimään itseään ja elämäänsä. Tai sitten voi vain tajuta, miten hyvin kaikki lopulta onkaan. 

Ajatellaan vaikka, ettet saa unelmiesi työpaikkaa, vaikka yritit kaikkesi. Aika ikävä juttu, todellakin. Mutta mitä jos sen seurauksena alat yrittäjäksi, kuten olet aina salaisesti halunnut, yrityksesi menestyy ja elämästäsi tulee paljon parempaa kuin koskaan ennen? 

Tai ehkä olet ihastunut ihmiseen, joka ei halua olla kanssasi. Ehkä se saa sinut miettimään, mikä siinä tyypissä oli niin ihanaa ja ymmärtämään jotain itsestäsi. Ja ehkä se oivallettuasi kohtaatkin ihmisen, joka on paljon sopivampi sinulle ja tulet onnellisemmaksi kuin olisit koskaan voinut tulla sen toisen kanssa.

Tai ehkä vuokranantajasi irtisanoo ihanan kotisi vuokrasopimuksen. Sen seurauksena päätät ottaa työn ulkomailta, eihän se ihana koti enää sido sinua Suomeen. Ja siellä tapaat elämäsi rakkauden ja rakennat hänen kanssaan yhteisen kodin. 

Tai sitten mogaat verotuksesi ja saat samaan aikaan kasan isoja laskuja. Mutta ehkä ymmärrätkin sen kautta, että raha on vain rahaa, ja olet hirveän onnekas, kun sinulla on niitä laskuja, joita maksaa, koska ne liittyvät tärkeisiin asioihin. Ja olet hirveän onnekas myös sen tähden, että sinulla on työ, josta saamallasi palkalla voit maksaa niitä veroja.

Mitä ikinä elämässäsi tapahtuukin, voisiko siitä löytää jotain hyvää? Voisiko sitruunoista tehdäkin limua, voisiko ihan kaikesta huolimatta pitää mahdollisimman paljon hauskaa ja elää mahdollisimman kepeästi?

En tiedä teistä, mutta niin itse ajattelin tehdä.

 

hattu second hand, takki Samsoe & Samsoe, villapaita Hollannista ja vanha

Kuva Sari Kilpiäinen

 

BLOGLOVINFACEBOOKINSTAGRAM

Saatat tykätä myös näistä

15 kommenttia

 1. Hyvä teksti. Itsellänikin on ollut jos jonkimoisia haasteita tänä vuonna ja olen yrittänyt ajatella positiivisesti. Silti välillä tuntuu, ettei näe sen kaiken tarkoitusta tai hyvää puolta kirveelläkään – ehkä ne tulee sitten vuosien viiveellä. Ärgh. 😀

  1. Kiitos Taru Mari! <3 Luulen, ettei kaikkien tapahtumien tarkoitusta pystykään siinä hetkessä näkemään, se selviää vasta myöhemmin. Siksi ei ehkä kannata liikaa pohtia, vaan yksinkertaisesti uskoa, että jotain hyvää vielä seuraa. 

   Ihanaa viikonloppua!

 2. Hyvä teksti. Itsellänikin on ollut jos jonkimoisia haasteita tänä vuonna ja olen yrittänyt ajatella positiivisesti. Silti välillä tuntuu, ettei näe sen kaiken tarkoitusta tai hyvää puolta kirveelläkään – ehkä ne tulee sitten vuosien viiveellä. Ärgh. 😀

 3. Kiitos tästä tekstistä. Haasteita on tälle vuodelle riittänyt oikein urakalla, niin että ihanat asiat meinaa välillä unohtua kaiken kuran alle.Mun täytyy ehdottomasti alkaa etsimään noita hopeareunuksia, niin ehkä elämäkin tuntuu sitten vähän kevyemmältä. Välillä sitä vaan toivoisi, ettei elämä olisi aina niin vuoristorataa. Joskus vähän loivemmatkin nousut ja laskut olisi ihan paikallaan, ettei tulisi pidemmän päälle paha olo 😉

  1. Hopeareunuksilla elämä todella tuntuu kevyemmältä. Vuoristorata väsyttää, mutta ehkä siihenkin auttaa ajatus, että kaikki on vain hetkellistä, mikään ei kestä ikuisesti. Ja alamäen jälkeen noustaan taas ylös. <3

 4. Tuo oli hyvin sanottu. En itse todellakaan usko siihen, että kaikella on tarkoituksensa – jotkut asiat ovat vain ja ainoastaan huonoja. Mutta koska ne pitää kaikesta huolimatta kestää, voi sentään yrittää saada niiden seurauksista irti jotain positiivista. Se pitää vain itse osata etsiä.

 5. ”Tai ehkä olet ihastunut ihmiseen, joka ei halua olla kanssasi. Ehkä se saa sinut miettimään, mikä siinä tyypissä oli niin ihanaa ja ymmärtämään jotain itsestäsi. Ja ehkä se oivallettuasi kohtaatkin ihmisen, joka on paljon sopivampi sinulle ja tulet onnellisemmaksi kuin olisit koskaan voinut tulla sen toisen kanssa”

  Mulla tuli melkein itku, kyynel ainakin. En sano enempää. <3

 6. Kiitos tästä. Tämä vuosi on ollut jotenkin rankka, vaikka kaikki on koko ajan hyvin. On ollut työttömyyttä, stressiä, rahaongelmia ja riittämättömyyden tunteita.

  Samalla parisuhde on täysin sellainen kuin haluan ja tarvitsen. Koti on ihana, ystävät yhä tärkeämpiä. Ja kaikki ympärilläni jaksavat muistuttaa minua kyvyistäni. Löysin juuri oman alan töitä, ja uudet työkaverit vaikuttavat huipuilta. Silti pinnan alla kytee pelko, jota en saa (vielä) karistettua. Vaikka tiedän, että kaikki on hyvin.

  1. Oletko miettinyt, mistä se pelon ja riittämättömyyden tunne tulee? Miksi pelkäät, ettet riitä? Keskitytkö ehkä liikaa muiden odotuksiin ja saavutuksiin? Itse tein ennen juuri niin, enkä osannut olla tyytyväinen. Mutta tiedätkö mitä? Sinä riität. Olet ihana ja hyvä. Juuri sellaisena kuin olet. Muista se, niin elämä tuntuu kepeämmältä. <3

 7. Ihana teksti. <3 Samanlaisia asioita olen pohdiskellut aika paljon viime aikoina. Tajusin, etten ilman viimeisen parin vuoden aikana läpikäymääni masennusta ja loppuunpalamista olisi päätynyt tähän uuteen alkuun, jossa nyt olen. Päädyin vaihtamaan alaa tyylin ja kauneuden pariin, mistä olen jo kauan haaveillut. Tuli hyvää limodaania näistä hyvin katkerista sitruunoista. 🙂

 8. Hyvä kirjoitus, unohtuu välillä katsella asioita monelta kantilta ja sitä miksi asioita ehkä tapahtuu juuri minulle. Itse sairastuin tänä keväänä ja menetin työkykyni lähes kokonaan. Mutta sen myötä tajusin paljon muuta itsestäni ja elämästäni. Nyt palannut töihin ja nautin elämästä!

  1. Juuri näin. Ihanaa, että olet parantunut ja nautit elämästäsi! <3

   Paljon onnea elämääsi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *