Vuoden 2016 asut ja mitä ajattelin niissä

Kokosin vuoden lempiasuni, ihan vain, koska muutkin. Ja on kiva muistella näitä hetkiä.

Tältä näytin vuonna 2016. (Ja näitä ajattelin tältä näyttäessäni.)

Alkuvuodesta ei juuri ole kuvia. Oletan pukeutuneeni villapaitoihin ja suuriin huiveihin ja vältelleeni kameraa. 

img_0116.jpg

 

Maaliskuussa oli niitä kauniita kaupunkipäiviä. Sellaisia, jolloin mennään kavereiden kanssa aamiaiselle, juodaan paljon kahvia ja saadaan hirveästi vinkkejä tulevaa Berliinin-matkaa varten (ja sitten siellä Berliinissä niistä kaikista hyvistä vinkeistä muistaa suunnilleen sanat Prenzlauer Berg ja Kreuzberg. Tiedätte varmaan.) Sinä maaliskuisena päivänä pukeuduin valkoiseen takkiin, isoon huiviin ja aurinkolaseihin. Oli sunnuntai ja edellinen ilta venynyt aika myöhään. Siksi lasit ovat tärkeät. Ja onpa tukkani tumma. Olin värjännyt sen tammikuussa. Sen jälkeen en tähän päivään mennessä kertaakaan, enkä aio. Mutta siitä lisää toisella kertaa.

 

img_0160.jpg

 

No sitten. Viikkoa myöhemmin olin Berliinissä. Olin lähtenyt matkaan tuossa samassa valkoisessa takissa, ilman pipoa, ilman hanskoja. Maaliskuussa. Niinpä näytin sitten tältä. Kuva on Mauerparkin kirppikseltä, mistä ostin lempikoruni. Näette sen pian.

 

IMG_0517.jpg

 

Berliinistä palattuani olin kuukauden Suomessa. Tarkoitus oli kyllä lähteä reissuun seuraavan kerran vasta kesällä, mutta kaverini oli palaamassa maailmanympärysmatkaltaan Italian kautta ja kysäisi, tulenko käymään. Italiassa. Tietenkin menin.

Toukokuun alussa olin sitten Roomassa, mustissa. Vähän poikkeuksellista, koska musta ei ole lemppareitani. Se on niin synkkä (joo tiedän, monien mielestä muita värejä ei tarvitakaan, mutta olen vähän tällainen). Italiassa musta tuntui kuitenkin oikealta. Italialaiset olivat niin tyylikkäitä. Tuolla näkyy se Mauerparkista ostettu koru, Prenzlauer Bergistä hankittu American Vintagen t-paita (ihan suosikkimerkkini muuten) ja Amsterdamista edellisenä kesänä mukaan lähtenyt Filippa K:n hame.

 

IMG_0808.jpg

 

Italiassa ahdistuin somesta ja kirjoitin siitä tännekin. Tuntui, että kannattaisi mieluummin elää elämää kuin kuvata sitä. Samaa mieltä olen edelleen. Tässä kuvassa olemme skumppapiknikillä, on toukokuun alku, keväistä, mutta viileää. Oli tosi hyvä päivä. 

 

FullSizeRender.jpg

 

Kesäkuun alku, helle ja ensimmäistä kertaa Holidayssa. Päällä uudet ja tosi revityt farkut (ehkä vähän liian), Amsterdamista ostettu raitapaita ja taas se Berliinin koru. Ihan parhaita iltoja koko vuonna. Ja näemmä nämä ulkomaiden ostokset ovat niitä parhaita ostoksia.

 

anna_ja_mekko_4_hannele_salmi.jpg

 

Lämmin työpäivä ja yllä kaksi ikivanhaa halpislempparia: farkkutakki ja minttu mekko. Kirjoitin tästä asusta tänne. Lilyn toimitus jakoi juttuni Facebookissa ja kirjoitti saatesanoiksi: Epäsuosittuja mielipiteitä. Siitä sain erään idean.

 

img_2008.jpg

 

Oli sellainen lempeän lämmin ilta heinäkuun alussa. Pyöräilimme syömään Hernesaaren rantaan ja menimme sitten Löylyyn drinksuille. Minulta kysyttiin paperit, mistä olin kovin tyytyvänen. Olenhan kuvassa vasta 34. Löylyssä soi ysärihittejä ja sanoin ystävälleni tykkääväni niistä huimasti enemmän kuin Sidewaysin coolista suomiräpistä. Sitten muistin sanaparin epäsuosittuja mielipiteitä. Ja lopun te ehkä tiedättekin.

 

IMG_6375.jpg

 

Tässä kuvassa odotan lomaa. On heinäkuun puoliväli ja lasken päiviä vapauteen. Haaveilen pitkistä hitaista aamuista ja aamupaloista. Ihan lempikuvani.  Jotenkin tosi hyvä fiilis.

 

IMG_6535.jpg

 

Loma alkoi tänään. Työstressi purkautui hirveänä hedarina, eikä skumppa maistunut. Yritin silti sinnikkäästi. Tuo farkkutakki on nähnyt paljon.

 

IMG_6272.jpg

 

Helle! Olen hakemassa rinkkaa veljeltäni purjehdusreissua varten. Vuoden suosikkiasuni. Harmi vain, että vaatii sen helteen.

 

IMG_6584.jpg

 

Toinen suosikkiasuni. Huomaa Berliinin koru ja mekolle läikkynyt viini. Olemme Turun vierasvenesatamassa Aurajoella, on edelleen helle ja kolmen viikon purjehdus on alkamassa

 

IMG_6831.jpg

 

Viikon kuluttua Ahvenanmaalla, Hamnsundetissa. Mielettömän idyllinen paikka, niitä vanhoja venevajoja ja kioski, josta sai savustettua ahventa ja uusia perunoita. Nana arvioi veneen ja laiturin etäisyyden pieleen ja tipahti mereen. Siinä oli onkimista. Olin rakastunut purjehtimiseen. Olin elänyt noin viikon ilman meikkiä, ja pidin merta jo suihkunani. Siitä sain idean kirjoittaa meikeistä ja meikittömyydestä ja muusta sellaisesta

 

IMG_7280.jpg

 

Elokuussa Tallinnassa. En ole ihan parhaalla tuulella: sää oli huono ja sain erään koiran hampaista. Huivi on kiva, se koristaa tällä hetkellä sohvaani.

 

IMG_2893.JPG

 

Syyskuu. Täytin 35 ja kirjoitin niistä asioista, jotka olen tähän mennessä oppinut. Tuo keltainen villatakki on nytkin ylläni. Ihan selvä lempivaate.

 

IMG_3067.JPG

 

Lokakuu. Vietin viikon yhdessä paidassa. Olin muutenkin kiinnostunut vaatteista ja kestävästä vaatekaapista. Olen edelleen. 

 

IMG_8009.jpg

 

Joulukuu. Lintupaita on päässyt moneen kuvaan, ja Tallinnasta ostettu bomberi antaa sille kivan kontrastin. Loppuvuonna suunta oli hieman hukassa, niinpä selvittelen sitä nyt tammikuussa. 

Kivaa viikkoa, murmelit!

 

Lue myös:

Kun some vei sielun

Epäsuosittuja mielipiteitä

Elämä tiivistettynä, eli mitä opin merellä

10 asiaa, jotka opin 35 vuodessa

 

Facebook, Bloglovin, Instagram

Kolme viimeistä kuvaa ja minttu mekko -kuva: Hannele Salmi

Saatat tykätä myös näistä

4 kommenttia

    1. Kiitos ihana! Se minttu mekko on mun luottoasu aina keväisin. Ostin sen H&M:stä ehkä neljä vuotta sitten…:D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *