Viikon asut: shoppauslakkoa takana 1 viikko

päivänasu4.jpg

 

päivänasu5.jpg

 

päivänasu6.jpg

Ihan hyvin menee vielä.

Ennen lakon aloittamista tilaamani espadrillokset saapuivat. Aion palauttaa ne.

Katselin kaverin Birkenstockeja sillä silmällä. Näyttäisivät hyviltä jaloissani.

Vanhat Raybanit tuskastuttavat. Tahtoisin sellaiset isot ja mustat glamourlasit, jotka peittävät puolet kasvoista. Näyttäisin hyvältä niissä. Itse asiassa omistin jo sellaiset. Ostin ne toukokuussa ketjuliikkeestä. Kahdessa viikossa niistä lähti sanka irti. Universumin kosto?

Lasketaanko asusteet mukaan lakkoon? Kengät ainakin lasketaan. Ja laukut. Onneksi en osta jälkimmäisiä käytännössä koskaan. Ainakin jokin osa tästä lakosta on helppo toteuttaa. Huoh. 

Vietin pari päivää Lissabonin Bershkasta vuosi sitten ostamassani mustassa haalarissa, asustin sen vain eri tavoin. Haalari on periaatteessa ihana, mutta valitettavasti tämä on niitä vaatteita, joissa hinta näkyy. Sillä huonolla tavalla. Haalari on vuodessa venynyt ja vanunut, sitä ei voi enää käyttää pelkästään. Sen yläosa valuu tarkoitettua alemmas, ja lopputulos on melkoisen siveetön. Kangas on nuhjaantunut ja sitä laatua, joka kerää kaikki koirankarvat. Se on muuten jännää. Toiset mustat kankaat ovat ihan mahdottomia tässä suhteessa, toisiin ei tartu mikään. 

En ole ihan varma noista punaisista korviksista. Toisina päivinä tykkään niistä, toisina ne ovat vähän liikaa. 

Nuden värisistä avokkaista kysytään jatkuvasti. Ne ovat Zarasta. Tekonahkaa ja kauniit, mutta natisevat kävellessä ja puristavat varpaista. Käytän niitä silti koko ajan. Ovathan ne nätit.

Shoppailulakko alkoi viikko sitten sunnuntaina, alkuviikolla käytin näitä asuja. Asut löytyvät myös Instagramin kohokohdista nimellä Päivän asut. Kerään sinne kaikki lakon aikana käyttämäni eri asukokonaisuudet. 

 

BLOGLOVINFACEBOOKINSTAGRAM

Saatat tykätä myös näistä

12 kommenttia

 1. Kerkesin jo vähän innostua, kun Instassa kerroit tulevista pukeutumispostauksista. Kyllä mäkin tuolla vaatekaapilla lakkoilisin, näyttää ihan superhyvältä 🙂 Sulla näyttäisi olevan kauniita ja hyvin istuvia perusvaatteita, erityisesti noi mustat leveät housut on ihan dream <3

  Uusia postauksia odotellessa, paljon samoja ajatuksia myös täällä pukeutumiseen liittyen. 🙂

   

 2. Lakko tulee kyllä aika tarpeeseen, jos jo viikossa tulee noin paljon mielitekoja.

  Itse en todellakaan ole kestävä kuluttaja tai ekologinen hankinnoissani lähinnä pienen palkan takia (eli en nyt jeesustele ekologisella ylemmyydentunnolla tässä) mutta onhan se nyt aika hurjaa miettiä, että jotkut ihmiset oikeasti ostaa JOKA VIIKKO jotain uutta romua tai rytkyä.

  1. Kaksi mielitekoa? 🙂 Onko se paljon?

   Se, että ihailen kaverin sandaaleita ja tahtoisin uudet aurinkolasit ei ole sama asia kuin se, että ostaisin ne, oli lakkoa tai ei. Musta on tosi kiinnostavaa huomata, millaisia ajatuksia vaatteet herättävät ja miten helppo uusia tarpeita on keksiä. 

   1. Mietin ihan samaa kuin kommentoija. Jotenkin tästä tekstistä huokuu tietty tyytymättömyys johonkin, jota yritetään paikkailla shoppailulla. Melko tyypillistä yhteiskunnassamme, jossa kuluttaminen on lähtenyt hieman lapasesta. Tämän kommentin tarkoitus nyt ei ole moittia vaan herätellä. Kyllä silloin jo puhutaan aika isosta ongelmasta, jos viikossa syntyy tyytymättömyyttä vaikka mihin ja sitten aletaan keksiä tekosyitä miten shoppauslakkoa voisi kiertää. Olemme kaikki olleet enemmän tai vähemmän tässä samaisessa tilanteessa :).

    1. Haha, totta. 😀 Siitähän tässä lakossa on tavallaan kysymys: pohtia, miksi oikein tarvitsen muka koko ajan uusia vaatteita ja mihin tarpeeseen niitä ostan. Onko se vain tapa, tarvitsenko niitä oikeasti (siis oikeasti tyylin kannalta, muutenhan tuskin kukaan meistä tarvitsee lisää vaatteita) vai yritänkö kenties ostaa onnea tms. Tämä kaikki on musta kovin kiinnostavaa.

     (Tämän tekstin oli muuten tarkoitus olla humoristinen, mutta ei selvästi oikein onnistunut. 😀 Sarkasmi on vaikea laji, ja nyt meni mulla pieleen.)

      

      

 3. Mä taas haluaisin omien suurehkojen aurinkolasien tilalle juuri vastaavat kuin sulla 😀 harmi että omat aurinkolasit sen verran elämää nähneet etten kehtaa vaihtoa ehdottaa 🙁

 4. Minä päätin aikanaan, että ostan vain hyvälaatuisia vaatteita. Koska ne yleensä tahtovat olla Bershka-laatua kalliimpia (enkä ole miljonääri), niin eipä tule shoppailtua niin usein! Ja niitä vaatteita voi käyttää paljon ja kauan, eikä ne mene miksikään. Olen todennut, että minun kohdalla tämä tulee myös edullisemmaksi. Jää rahaa käytettäväksi muuhunkin.

 5. Pakko tarttua noihin Birkenstockeihin. Ostin moiset itselleni pitkän arpomisen jälkeen ja kävelin niillä Italiassa just 5 päivää putkeen. Ihan parhaat: n.60 kilometrin kävely ei näy kengissä eikä jaloissa! Pointtini siis onkin, että onko se paha, jos sortuu shoppailemaan, mutta panostaa oikeesti hyviin ja laadukkaisiin juttuihin? Tekee ostokset järjellä eikä tunteella. Vaikka tämä kannustaisikin shoppailuun, niin eikö olisi parempi kulkea loppukesä terveyssandaaleissa ja kuin natisevissa ja puristavissa kengissä?

  Ja peukku vielä aiheelle, tää kiinnostaa muakin tällä hetkellä paljon!

 6. Tää tuntuu niin tutulta. Mä päätän vaatekaapin siivoamisen jälkeen ett nyt en hanki mitään…ja suunnilleen seuraavana päivänä mä keksin jonkun mikä ois tosi tarpeen ja täydellinen ja vaikka mitä :D. Mulla ei vaan ole ollut itsekuria tähän. Taidan sun esimerkin inspiroimana kuitenkin yrittää!

 7. Mä ajattelin laskea asusteet kanssa, ajatuksena oli aloittaa project 333 ja lopettaa sen myötä shoppailu. Se on totta, että jos hankkii laadukkaita asioita, niin ne kestää vähän pidempään mutta itse olen sellainen joka kyllästyy helposti joten siinä tulee omat ongelmansa, just sellaisia jota yritän vähentää. 😀 Itselläni on myös huono itsetunto, katselen kadulla muita naisia ja niiden tyylejä, ja sitten tunnenkin olevani ihan nolla kun en osaa stailata itseäni niin – sitten yritän stailata itseäni uusin tavoin joka johtaa että tunnen olevani hukassa itseni kanssa. Vaatii sitten aika kovaa itsekuria selvitä tästä hommasta yli mutta ajattelin silti yrittää. Myöskin senkin takia ettei se sovi kanssakaan siihen vakaumukseeni pitää paitaa päällä minkä vuoksi olen saastuttanut tätä maailmaa ja joku on kärsinyt sen takia. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *