Tyyntä myrskyn edellä

Life gets very quiet before all the doors open. I’m learning that what can feel like loneliness is actually grace. Rest. Find your strength. It will all change soon.

Yhdestä asiasta olen melko varma: tässä elämässä juuri mikään ei tapahdu odotusten mukaan, eikä silloin, kun odottaa. Melkein kaikki hyvä tulee vastaan ihan yllättäen. Usein se hyvä on sitä paitsi jotain, mitä ei osannut edes kuvitella.

Aika tarkalleen vuosi sitten päädyin ranskalaiseen linnaan. Nukuin tuossa tornissa, jossa oli aikoinaan nukkunut Ranskan kuningas tarkastaessaan paikallisia tiluksiaan. Joskus 1500-luvulla siis. Linna tuli elämääni täysin odottamatta. En olisi osannut kuvitella sitä, koska en olisi keksinyt, miten muka päätyisin ranskalaiseen yksityislinnaan. Mutta niin vain päädyin.

Olen miettinyt tuota linnaa aina välillä, kun on ollut sellainen vähän pysähtynyt ja ulkopuolinen olo, yksinäinenkin. Olen muistanut sen silloin, kun on tuntunut, ettei elämässäni tapahdu mitään. Kun on tuntunut, että olen jumissa, kaikki muut ovat kiireisiä, eikä universumikaan ehkä ole sittenkään puolellani tai on vähintäänkin unohtanut olemassaoloni. Silloin olen muistanut linnaa.

Silloin olen muistanut myös purjevenettä, joka seilasi Ahvenanmaan ympäri. Yhtä maagista kevättä ja kesää. Ja toistakin. Hongkongin valoja, kun näin ne ensimmäisen kerran ja olin täynnä ihmetystä siitä, miten joku tahtoi maksaa minulle, että katselin niitä pimeässä illassa. Olen muistanut niitä juhlia, joiden seurauksena sain työpaikan. Sitä vuokrakotia, joka löytyi juuri silloin, kun tarvitsin, ja juuri sieltä, mistä tarvitsin.

Elämässä on välillä kausia, joina tapahtuu. Ja sitten on tyveniä. Ehkä se tyyni on kohdallasi tarkoituksella, ehkä sen tarkoitus on, että keräät voimia.

Pian taas tapahtuu, mutta älä suotta odota sitä. Se näet tapahtuu odottamatta.

Lainaus: J. Lynn

PODCASTBLOGLOVININSTAGRAM

Saatat tykätä myös näistä

2 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *