Testissä Bay Helsingin Reformer Pilates

53FD9839-6960-495A-8040-1C100DDF89E2.JPG

E718EC07-9E3B-440B-8E4E-73F9DE415935.JPG

0CCEC042-CA71-46BE-A0B8-1386718C78DC.JPG

Kävin eilen kokeilemassa Bay Helsingin Reformer Pilatesta. Ihan mahtava juttu, tykkäsin tosi paljon. 

En ollut koskaan ennen käynyt laitepilateksessa ja innostuin, kun Bay Helsingin omistaja Julia Oravisto kutsui minut tutustumiskäynnille Beginners-tunnille. Jos laitepilates ei ole tuttu laji, kannattaa siis ihan ensimmäiseksi ilmoittautua tälle tunnille. Se on aloitteilijoille eli ei tarvitse osata mitään. 

Reformer Pilateksessa kaikki liikkeet tehdään kuvassa näkyvässä laitteessa. Sitä säädellään eri tasoihin ja vastusta muokataan aina kunkin liikkeen mukaan. Ohjaaja neuvoo tämän kaiken. 

Olin hämmästynyt, miten hauskaa ja keskittymistä vaativaa laitepilates on! 60 minuuttia kestävällä Beginners-tunnilla käytiin läpi eri lihasryhmiä, ja kehonhallinta on tärkeää jokaisessa liikkeessä. Siksi on pakko keskittyä koko ajan, eikä tunnilla pysty ajattelemaan muuta. Tekee hyvää kehon lisäksi päälle. 

Tunnin lopussa myös hypittiin laitteessa. Ihan mahtavaa! Mielikuvani pilateksesta muuttui aika totaalisesti tämän tunnin myötä. Hyppyjä ei tosin tehdä jokaisella Beginners-tunnilla, joten älä pety, jos et heti pääsekään hyppimään. 

Bay Helsinki sijaitsee Kanavarannassa vanhassa tiilimakasiinissa. Paikka on todella tunnelmallinen, jotenkin epäsuomalainen, ja valaistus hämyisä. Ehkä se johtuu siitä, että Julia asui ja opetti vuosia Australiassa ennen Bay Helsingin perustamista. Ei muuten kannata tulla tänne kovin paljon etuajassa (itse olen joka paikassa liian ajoissa, niin nytkin), sillä odotustila ei ole kovin iso. Odotellessa voi kuitenkin hypistellä Rumeurlabelin uikkareita, joita on myynnissä täällä. Meinaan hankkia sellaisen kesäksi. 

 

BLOGLOVINFACEBOOKINSTAGRAM

 

Saatat tykätä myös näistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *