Tärkeitä asioita elämässä

“What you do makes a difference, and you have to decide what kind of difference you want to make.”

~ Jane Goodall

Olin koko alkuvuoden vähän oudossa tilassa. Tuntui, että olin kadottanut tarkoituksen, sen suuremman syyn, miksi teen asioita. Olin toki välillä liekeissä jostain, mutta sitten taas hukkasin innostuksen.

Keskityin itseeni: Mitä halusin, miltä minusta tuntui, miksi en ollut innostunut.

Yhtenä päivänä tajusin, että juuri siinä mättää. Olin keskittynyt itseeni sen sijaan, että keskittyisin maailmaan: Mihin suhtaudun tulisieluisesti, mitä oikeasti tahdon täällä muuttaa, mikä on minulle todella tärkeää.

Innostus palasi. Sillä on asioita, jotka ovat minulle sydämen asia:

Eläimet ja niiden elämän parantaminen sekä niistä kahdesta huolehtiminen, jotka ovat suoraan vastuullani. Mielestäni jokainen olento ansaitsee täällä mahdollisimman lajinmukaisen elämän. Se ei todellakaan tarkoita elämää tehotuotannon raaka-aineena. Pääasiallinen syy kasvisyöntini takana on aina ollut rakkaus eläimiä kohtaan. En tahdo syödä niitä. Toki ympäristökin on nykyisin mielessäni, mutta eläimet kuitenkin ensin.

Luonto ja sen suojeleminen. Ajattelen, että ihminen on osa luontoa, ei sen yläpuolella. On meidän tehtävämme suojella tätä maapalloa ja kaikkea elämää täällä. On tavallaan ihan kiva, että Helsinkiin tulee kevät helmikuussa. Normaalia se tuskin on, eikä ollut viime kesän kuukausien helleaaltokaan. Paljon on tehtävä heti.

Vastuullinen elämäntapa liittyy kahteen ensimmäiseen kohtaan. Lisäksi se liittyy kolmanteen minulle tärkeään asiaan, joka on naisten voimauttaminen. Toivoisin, että voisin kannustaa naisia uskomaan unelmiinsa ja elämään oman näköistään elämää. Jos yksikin ihminen ruudun sillä puolella saa täältä voimaa tai inspiraatiota, olen onnellinen.

Toiveeni on, että tukemalla esimerkiksi vastuullisesti toimivia vaatebrändejä voin tehdä jotain myös niiden naisten hyväksi, jotka eivät ole yhtä hyvässä asemassa kuin me täällä. Naiset ovat usein se moottori, joiden kautta maailma muuttuu: kun naiset saavat kunnon palkkaa tai koulutuksen, myös heidän lastensa elämä paranee. Kun ihmiset voivat hyvin, heillä on voimia välittää myös esimerkiksi ympäristöstä. Haluan ylleni vaatteita, joita ei ole tehty hikipajoissa, vaan joiden tekijä on saanut työstään kunnon korvauksen ja jotka on valmistettu ympäristöä kunnioittaen.

Lopuksi tahdon tehdä tästä maailmasta vähän kauniimman. Siksi kerron esteettisistä asioista, vastuullisista brändeistä, vaatteista ja sisustuksesta. Siksi luon kaunista satua tänne ja Instagramiin. Kauneus on nimittäin katsojan silmissä. Maailman ja elämän voi nähdä monella tavalla. Jos tahtoo nähdä taikaa, sitä myös näkee.

Mikä sinulle on tärkeää?

Kuva: Satu Nyström

PODCASTBLOGLOVINFACEBOOKINSTAGRAM

Saatat tykätä myös näistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *