Tänä kesänä

kuva-108.JPG

Tänä kesänä:

1. Otan ehkä toisen tatuoinnin. Nyt viimein tiedän, minne sen tahdon ja minkälainen se olisi.

2. Matkustan yksin jonnekin. Sinne Italiaan, Portugaliin tai Pariisiin. En aio tehdä tarkkaa suunnitelmaa, en vielä. Olen alkanut pitää avoimista asioista. On aika ihanaa, kun ei tiedä varmasti ja kaikki on vielä mahdollista.

3. Tanssin Sidewayssa ja Flow’ssa. Joku sanoi, että parhaat festarit ovat ne, joista voi pyöräillä yöksi kotiin. Olen vähän samaa mieltä. Sitä paitsi rakastan pyöräillä Helsingissä kesäöinä. Se vapaudentunne.

4. Käyn vähintään kolmessa taidenäyttelyssä. Aloitin eilen käymällä katsomassa Robert Mapplethorpen Kiasmassa. Luovuus lisää luovuutta, ja taide tekee hyvää. Avartaa. Jännittää. Saa ajattelemaan.

5. Menen ulkoilmaleffaan.

6. Luen yhden klassikon, yhden satukirjan ja yhden kirjan joltain nuorelta kiinnostavalta suomalaiskirjailijalta. Ai miksi?

Minua kiehtoo klassikoissa se, miksi niin monet ihmiset ovat ihastuneet niihin. Tahdon tietää, ihastunko minäkin.

Satuja on hyvä välillä lukea. Niin kauan kun innostuu niistä, tietää, että sisällä on vielä lasta.

Nykyhetken suomalaiskirjallisuutta tahdon lukea, jotta löytäisin uutta. Uusia kirjailijoita, uusia suosikkeja, uusia näkökulmia, uusia tarinoita.

7. Neulon villatakin. Neulominen on ihanan terapeuttista, meditatiivistakin. Tekee hyvää saada omin käsin aikaan jotain konkreettista. Ja syksyllä minulla on lämpöinen, valkoinen neule.

8. Tutustun kolmeen uuteen ihmiseen.

9. Kuuntelen kolmea uutta bändiä, joista tulee suosikkejani.

10. Makaan jossain nurmikolla tai rantakalliolla, kuuntelen tuulen huminaa ja meren aaltoja, katselen ohi lentäviä lintuja, annan auringon lämmittää ja imen siitä voimaa. Syön mansikoita, uusia perunoita ja jäätelöä, käyn Suomenlinnassa, kirjoitan Hangossa ja hymyilen Kauppatorilla kirkuville lokeille.

Mitä te teette kesällä?

Saatat tykätä myös näistä

7 kommenttia

 1. Ihanalta kuulostavat suunnitelmasi! Minä usein kesäisin intoudun lukemaan satukirjoja, Astrid Lindgrenin kirjoihin palaan aina uudestaan ja uudestaan. Jospa tänäkin kesänä ehtisin lukea edes Marikin. Aion myös neuloa laiturilla katsellen veden liplatusta ja käydä vauvajumpassa 🙂
  Oikein mukavaa kesää sinulle <3

  1. Sadut ovat ihania! Ja neulominen laiturilla sitä vasta onkin.  Ehkä otan itsekin puikot mukaan rantaan ja neulon jossain veden äärellä.

   Suloista kesää!

 2. Ihania suunnitelmia! Minä aion siivota talon ja viettää aikaa lasten kanssa. Itsestään selviä asioita, jota eivät normiarjessa niin itsestään selviä olekaan! Aion maata rannalla bikineissä auringonpaisteessa ja syödä paljon kirsikoita.

  Minä sain juuri loppuun Mikko Karpin Väinämöisen vyön. Ihanteellinen kesäkirja. Paksu kuin mikä, ja genre muuttuu koko ajan. Se alkoi rikosromaanina, muuttui normaaliksi kaunokirjallisuudeksi ja päättyi satuna. Suosittelen!

 3. Kuulostaa aika ihanalta. Siivoaminenkin on välillä tosi rentouttavaa, puhdistavaa. Ja bikinit, kirsikat ja hyvät kirjat kuuluvat munkin kesäohjelmaan. Pitää tutustua tuohon kirjaan, kiitos vinkistä!

  Ihanaa sunnuntaita!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *