Samoista aalloista, puutarhoista ja unelmista

Olen kauan haaveillut omasta puutarhasta, katsellut siirtolapuutarhamökkejä sillä silmällä ja ajatellut, että vielä joskus.

Siellä puutarhassani sitten istuisin, joisin portviiniä ja lukisin hyvää kirjaa. Ja pitäisin puutarhajuhlia, hoivaisin kasvejani, valvoisin myöhään ja katselisin tähtiä ja kuuta.

Aina välillä olen lausunut unelmani ääneen jollekin, mutten ole oikein saanut vastakaikua. Onhan se kai vähän mummomainen haave, siirtolapuutarhamökki, vanhat omenapuut ja syreeniaita.

Viime viikolla olin kävelyllä ystäväni kanssa, yhden sellaisen, jota en nähnyt vuosiin, mutta nyt taas tapaan aina välillä. Ja arvatkaa, mitä hän sanoi:

Haaveilen omasta siirtolapuutarhamökistä.

Meitä on muitakin!

On jotenkin lohdullista löytää ihmisiä, jotka jakavat samoja haaveita, samankaltaisia ajatuksia. Tulee tunne, ettei ole yksin. Ja tunne, että omat haaveet ovat toteuttamiskelpoisia, koska joku toinenkin aikoo toteuttaa ne tai on jo toteuttanut.

Siksi onkin tärkeää, että löytää ympärilleen oikeita ihmisiä, niitä, joilla on samoja unelmia, samoja arvoja, jotka kulkevat samaan suuntaan, surffaavat samanlaisella aallolla.

Sellaiset ihmiset inspiroivat ja sellaisista ihmisistä saa tukea omalla polullaan. Ja heidän seurassaan tuntee kuuluvansa joukkoon. On arvokasta tuntea, että joku ymmärtää.

Olen viime aikoina miettinyt myös paljon sitä, miten olen saanut elämässä aika lailla sen, mistä olen todella haaveillut. Sen todistaa jo tämäkin hetki: kirjoitan tätä parvekkeellani, kasvien ympäröimänä, vapaana suunnittelemaan itse aikatauluni ja työni. Se oli pitkään isoin unelmani.

Olen myös haaveillut maailman näkemisestä, purjehtimisesta, kauniista kodista ja oikeiden ihmisten löytämisestä. Check, check, check, check.

Elämääni ovat virranneet ne asiat, jotka olen intohimoisesti tiennyt tahtovani. Ne, joihin olen suhtautunut epämääräisemmin, niitä ei ole kuulunut.

Joten, ehkä vielä saan sen puutarhanikin.

BLOGLOVIN, INSTAGRAM

Saatat tykätä myös näistä

6 kommenttia

 1. Sama haave on minullakin 🙂 Mieheni ei niin innostu puutarhasta ja haluaisi mielummin keskelle metsää järven rannalle (tähän meillä onneksi on mahdollisuus vanhempiemme mökeillä), mutta ajatus siitä, että siirtolapuutarhamökkiä voisi käyttää helposti myös työhuoneena sai hänenkin kiinnostuksensa heräilemään. Minä puolestani unelmoin vanhoista omenapuista, kukista, pienen kasvihuoneen rakentamisesta, maan möyhimisestä, puutarhajuhlista, iltapäivävierailuista omalla puutarhamökillä ja sadonkorjuusta sekä mökin sisustamisesta (ja remontoinnista).

  1. Ihanaa! Musta tuntuu, että sulla ja mulla on paljon yhteistä. 🙂

   Musta olisi niin ihanaa vain istuskelle siellä omassa puutarhassa ja puuhailla kasvien parissa. Silloin on jotenkin tosi helppo olla läsnä ja elää tätä hetkeä, tuun onnelliseksi puutarhoista.

 2. Kiitos tästä. Olen huomannut itse saman, että ahdistun hieman välillä sellaisten hyvien ystävien seurassa, joilla on erilaisia arvoja, haaveita ja ajankäyttötapoja. Vaikka ovat silti hyviä ystäviä. Samanhenkiset ihmiset ovat tärkeitä ja uskon että ystävyys heidän kanssaan kestää parhaiten pitkällä tähtäimellä.

  1. Musta on ihanaa, kun tuntuu, että joku todella ymmärtää, ettei ole yksin haaveidensa ja ajatustensa kanssa. Tulee tunne, että kuuluu joukkoon, on sukulaissieluja.

   Toisaalta ajattelen myös, että on hyvä, jos ympärillä on myös erilaisia ihmisiä, niin ei elä liikaa oman kuplansa sisällä. Mutta olen samaa mieltä, että kun on samanlaiset arvot ja kiinnostuksen kohteet, niin ystävyys luultavasti kestää pidempään kuin jos yhdistävä tekijä on vain vaikka sen hetkinen elämäntilanne.

 3. Ihanaa! Musta tuntuu, että sulla ja mulla on paljon yhteistä. 🙂

  Musta olisi niin ihanaa vain istuskelle siellä omassa puutarhassa ja puuhailla kasvien parissa. Silloin on jotenkin tosi helppo olla läsnä ja elää tätä hetkeä, tuun onnelliseksi puutarhoista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *