Parasta nyt: avanto, auringonlaskut ja itseruskettava

 

Olenkohan kertonut, että rakastan kevättalvea? Kun valo lisääntyy, alkaa nähdä iltalenkillä taas auringonlaskuja ja saa hankkia maljakkoon tulppaaneita, siinä kaikessa on sellainen valoisa energia, mennään kohti kevättä ja pimeys on taas hetkeksi selätetty.

Yksi asia, johon oikeastaan ihastuin jo viime talvena, on avanto. Tai jos ihan rehellisiä ollaan, niin meillä on tällainen viha-rakkaussuhde. En koskaan halua mennä sinne. Mutta sitten kun menen, se on mahtavaa. 

Avannossa käyminen on siitä jännä juttu, että vesi ei tunnu niin kylmältä kuin ensin ajattelisi. Enemmänkin pistelee. En ole oikein kylmien vesien ystävä kesälläkään, mutta avannosta saa vain ihan hurjasti energiaa.

En kuitenkaan pysty menemään sinne ilman saunaa! Me olemme käyneet nyt Espoon Matinkylän rannassa sijaitsevassa Löylykontti-saunassa ja sen jälkeen avannossa. Sauna on siis tehty konttiin, ja siinä on valtava maisemaikkuna, josta voi katsella rannalla ja jäällä käveleviä ulkoilijoita. Parasta viikonlopputekemistä tämä. 

Tässä kevättalvessa on myös se puoli, että naama alkaa näyttää kalkkilaivan kapteenilta. Niinpä kaivoin kosmetiikkavarastojani ja löysin sieltä BTB13:n itseruskettavan kasvoveden. Toimii! Tosi helppo levittää, kastele sillä vain pumpulilappu ja sivele kasvoille. Muutaman tunnin kuluttua kasvojen väri on huomattavasti entistä terveempi.

Luin vuoden kuudennen kirjan. Se oli Elena Ferranten Aikuisten valheellinen elämä. Jos tykkäsit Napoli-sarjasta, tykännet tästäkin. Meininki on aika samanlainen: nuori tyttö kasvaa Napolissa. Tosin tällä kertaa kyse on hyväosaisesta teinistä, mutta kaupungin rosoinen puoli, luokkaerot ja oman vetovoiman testailu ja koulutuksen merkitys toistuvat myös tässä kirjassa. Taattua Ferrantea, sanoisin. 

Viimeisimmäksi vielä sarjavinkki. Katsoin Yle Areenasta Belgravia-sarjan, jota markkinoidaan niille, jotka tykkäsivät Downton Abbeysta. Tunnistin itseni, joten katsoin. Belgravia tapahtuu 1800-luvun Lontoossa, kertoo sekin luokkaeroista ja rakkaudesta ja myös juonitteluista. Oikein viihdyttävä, tosin ei nyt ihan Downtonin veroinen, mutta siihen vaadittaisiinkin aika paljon. 

Seuraa blogia:

Bloglovinissa

Instagramissa

Saatat tykätä myös näistä

2 kommenttia

  1. Avanto on mahtava juttu! En tykkää uida siellä, mutta kastautua. Se lämpö mikä sen jälkeen tulee, on uskomaton! Minäkään en kesällä tykkää kylmistä vesistä. Mutta avanto, ah! Saunaa unohtamatta. 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *