Vastuulliset vaatebrändit saman katon alla

Kaupallinen yhteistyö: Nordic designers’ Pop-up

Kävin tutustumassa Helsingissä kauppakeskus Forumissa 1.3.-30.5. sijaitsevaan Nordic designers’ Pop-up Shopiin. Se on pop-up, joka kerää kymmeniä kotimaisia vastuullisia vaatemerkkejä saman katon alle. Monet merkeistä ovat pieniä brändejä, joita ei muuten voi käydä sovittamassa missään fyysisessä kaupassa. Joukossa on kuitenkin myös tunnetumpia brändejä, kuten Uhana Design, jonka kukkapaitaan ja -housuihin rakastuin niin paljon, että oli pakko ostaa paita omaksi. Asu on sataprosenttista silkkiä, ja Uhana Designin tuotteet valmistetaan Suomessa, Virossa, Liettuassa ja Portugalissa.

Nordic designers’ Pop-upin takana on vaatesuunnittelija Piia Hänninen. Yksi Nordic designers’ Pop-upissa myytävistä merkeistä on Phia, jonka neuleet ovat vastuullista ja eettistä villaa ja aivan ihanan kevyitä ja pehmeitä. Vastuullisuus onkin Nordic designers’ Pop-upille arvo, josta ei jousteta. Kaikki brändit on valittu tarkkaan, ja niiden toiminta on eettistä ja ekologista. Useiden brändien tuotanto on Suomessa, ja kaikkien Euroopassa. Näitä vaatteita ei ole valmistettu hikipajoissa lapsityövoimalla, eikä eläinten oikeuksia ole myöskään poljettu. Kaikki villa on mulesing-vapaata, nahkatuotteita on nykyisin vain Globe Hopella, joka valmistaa tuotteita ylijäämämateriaaleista, sekä Nomen Nesciolla. Turkiksia täällä ei tietenkään myydä.

Mielestäni on mahtavaa, että samassa pop-upissa on nyt kolmen kuukauden ajan myynnissä eettisiä ja ekologisia brändejä. Tänne kun menee ostoksille, ei tarvitse olla huolissaan vastuullisuudesta. Piia on ottanut mahdollisimman pitkälle asioista selvää puolestamme.

Yksi brändeistä on Lumoan, jonka paita minulla on ylläni tuossa kuvassa. Fanitin Lumoania tosi paljon muutama vuosi sitten, ja tämä paita on kyllä edelleen mielestäni aivan ihana. Lumoanin ideana on valmistaa ajattomia vaatteita. Tuotanto sijaitsee Suomessa, Virossa ja Portugalissa.

Kuvan hame on Aarrekidin, ja se on supermukava! Toimii täydellisesti niin toimistossa kuin vapaallakin. Aarrekidillä on oma tehdas Pohjois-Portugalissa, ja vaatteilla on Oeko Tex -sertifiointi.

Itselleni hankalinta vastuullisen muodin maailmaan pääsemisessä on ollut kivojen brändien löytäminen. Monet eettiset ja ekologiset merkit ovat suhteellisen pieniä, eivätkä ne tule välttämättä vastaan ilman etsiskelyä. Siksikin Nordic designers’ Pop-up on loistava juttu: täällä voi tehdä ihan uusia löytöjä.

Tuossa ylhäällä olevassa kuvassa minulla on ylläni Beean merinovillapaita ja legginsit. Ihastuin kumpaankin. Vähän suunnittelen, että voisin kotiuttaa nuo legginsit. Olisivat kivat niin joogaan kuin rennoksi asuksi muutenkin.

Piia itse ei syö lihaa, ja hän rakastaa luontoa ja eläimiä. Ihan niin kuin allekirjoittanutkin. On hienoa, että niin moni ihminen ja brändi alkaa ottaa nämä asiat huomioon yritystoiminnassaan tai jopa perustaa koko toiminnan näille arvoille.

Nordic designers’ Pop-upissa on myynnissä myös luonnonkosmetiikkaa. Tällä kertaa tarjolla on Uhana Designin ja Frantsilan yhteistyösarja, Globe Hopen sarja, jonka on alun perin kehittänyt Mia Höytö ja aivan uusi Hetkinen, josta en tätä ennen ollut kuullutkaan.

Hetkisellä on voiteita, huulirasvoja, saippuoita (nuo pyöreät) ja deodorantteja. Ihastuin! Kaikki on pakattu todella kauniisiin puupakkauksiin. Tuli jälleen kerran tunne, että voisin ehkä antaa luonnonkosmetiikkadeodorantille mahdollisuuden.

Vastuullisista brändeistä tulee helposti mielikuva, että ne ovat kalliita. Se ei kuitenkaan ole totta. Nordic designers’ Pop-upissa on monen hintaisia tuotteita. Esimerkiksi kuvassa olevat Beean vaatteet saa omakseen alle satasella kappale.

Nordic designers’ Pop-upissa on nyt 1.3.-30.5. myynnissä seuraavat brändit:

Aarrekid

Annie Eleanoora

BEEA

Butoni

Design by KIETO

Ehta-vaatteet

Globe Hope

HETKINEN

Hurmås

Kaino

KLO Design

Knitworks

KUI Design

Lisa Kroeber

Lumoan

Melli EcoDesign

MOSH Jewelry

NOKI

Nomen Nescio

Nouki

Phia

Pietamo

PinjaPuu

Planet Planet

Puuvillatehdas

Saara Ruskola

Sanna Hopiavuori

Tarttuva

Uhana Design

Vestiarium

Kauppa on avoinna ma-pe 10-21, la 10-19 ja su 12-18.

PODCASTBLOGLOVINFACEBOOKINSTAGRAM

Saatat tykätä myös näistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *