Mitä vain voi tapahtua

syreeni.JPG

Ystäväni oli auto-onnettomuudessa. Toinen kolaroi pyörällä. Minä heräsin yhtenä aamuna migreeniin. 

Onnettomuuksista selvittiin säikähdyksellä, ja päänsärky meni ohi. Mutta ne olivat pieniä, tarpeellisia herätyksiä.

Mitä vain voi tapahtua milloin tahansa.

Kun jotain sattuu, muistaa äkkiä, miten hyvin kaikki on. Miten paljon kaunista ja ihanaa elämässä on. Kuinka kiitollinen on siitä, ettei päässä jyskytä kuin harvoin ja on terve. Elossa.

Potentiaalisten katastrofien äärellä arkiset harmituksen aiheet tuntuvat hirveän mitättömiltä. Tarvitseeko ärhennellä tuulelle ja sateelle? Onko vaarallista, jos lounasruokalan lista ei juuri tänään miellytä? Onko oikeasti merkityksellistä, jos viikonlopuksi ei ole tiedossa jännittäviä treffejä? 

Ehkäpä ei. 

Mitä jos seuraavan pahantuulen puhaltaessa ajattelisikin sitä, miten terve on, miten suloisesti syreenit tuoksuvat, miten tärkeitä olentoja elämään kuuluu, miten hauskoja ja kiinnostavia asioita saa joka päivä tehdä. 

Sitten voi ajatella, että jonain päivänä, ehkä tänään, ensi kuussa tai seuraavana vuonna, elämään astuu joku ihanampi kuin kukaan aiemmista. Jonain päivänä se tärkein unelma toteutuu. Jonain päivänä löytää edestään jotain parempaa kuin olisi koskaan osannut edes kuvitella. 

Sillä mitä vain voi tapahtua milloin tahansa. 

Saatat tykätä myös näistä

8 kommenttia

 1. Luin joskus elämäni käännekohdassa, epävarmuuksien ja täyttymättömien toiveiden risteyskohdassa mietelauseen, josta sain lohtua:
  When nothing is sure, everything is possible.
  Ainakin oma luonne joskus meinaa hakea pahimpia skenaarioita ja valmistautua niihin, ettei nyt ainakaan enempää sattuisi ja turpaan tulisi, mutta entä jos ajattelisikin toisin päin. Eli mitä ihanaa ja kaunista voikaan olla ihan oven takana 🙂

  Aurinkoista viikonloppua!

  1. Niin totta. Kai meille on luonnollista huolehtia ja varautua pahimpaan, mutta lopulta mitä tahansa tosiaan voi tapahtua: myös mitä tahansa hyvää.

   Ihanaa sunnuntaita! <3

 2. Ihana teksti. Juurikin näin, että esimeriksi terveys on niin tärkeä ja iso juttu, että jo yksistään siitä saisi olla äärettömän kiitollinen kun vielä on terve.. Välillä ainakin itseä säikäyttää kaikenlaiset mahdolliset sairaudet mitä vois olla/tulla. Toki vaikka joskus tulisikin joku sairaus, niin voisi ja pitäisi yrittää olla onnellinen. Mutta niin myös tästä hetkestä pitäisi olla onnellinen, vaikka tosiaan niitä jännittäviä treffejäkään ei ole tiedossa! 😀 Ja kastuin tänään litimäräksi kun pyöräilin töistä kotiin. 😀 Toi on niiin ihanasti sanottu, että ” jonain päivänä se tärkein unelma toteutuu” ! KUMPA toteutuisi! <3 Kaikilla se oma iso unelma.

  1. Kiitos Sara! Uskon aika vahvasti siihen, että saamme sen, mitä todella tahdomme. Ne isot unelmat toteutuvat kyllä yleensä aikanaan, kunhan niistä vain malttaa pitää kiinni eikä luovuta kesken kaiken.

   Ihanaa sunnuntaita! <3

 3. Totta! Viime aikoina olen kiinnittänyt enemmän huomiota niihin yllättäviin hyviin asioihin. Koska mitä tahansa voi tapahtua! Olen toki saanut osani elämän vastoinkäymisistä, mutta kyllä se onni kääntyy jokaisella 🙂

  1. Jokaisen elämään kuuluu varmasti parempia ja huonompia aikoja. Ajattelen, että usein ne vastoinkäymisetkin kuitenkin tuovat mukanaan jotain hyvää, kasvattavat tai opettavat jotain meistä itsestämme ja siitä, mitä oikeasti tahdomme tai mikä tekee onnelliseksi.

   Ja mitä tahansa ihanaa voi tapahtua koska tahansa. Se on suloinen ajatus, eikö? <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *