Löytöretkelle mars!

IMG_3734.JPG

Yllätin itseni hymyilemässä sateiselle marraskuulle lenkillä, jolle olin lähtenyt vähän mutrussa suin. Marraskuinen sade ei ole lempeitä pisaroita, jotka kesä kuivaa, se on kylmä ja viluinen, muistutus syksyn loppumisesta ja ovella kolkuttelevasta pakkasesta. Nyt se oli kuitenkin veikeä, leikki metsälammikon pinnalla ja nauroi mutasukkaisille koirille. Miten toisin siitä voisikaan ajatella? Miten toisin ennen lenkkiä siitä ajattelinkaan.

Saku Tuominen kertoo Hyvä elämä: lyhyt oppimäärä -kirjassaan, että tutkimusten mukaan elämänasenne vaikuttaa onnellisuuteen yhtä paljon kuin geenit ja elämäntilanne yhteensä. Sillä, miten suhtautuu marraskuiseen sateeseen, on siis todellinen merkitys. Onnellisuus on pitkälti jokaisen omissa käsissä ja Tuomisen mukaan siinä, että keskittyy siihen, mitä tekee asioille, eikä tuskaile sitä, miten ne juuri sillä hetkellä ovat.

IMG_3793.JPG

Tekemisestä puheen ollen, Tuomisella on yksi ihan loistava neuvo: Tee joka viikko jotain uutta. Tämän aion toteuttaa, aloitin jo!

Se uusi voi olla melkein mitä vain, tai niin itse ajattelen. Se voi olla suurta, kuten matka, valokuvauskurssi tai joogaretriitti. Yhtä hyvin se saattaa olla pientä, vaikka neulemalli, uusi lenkkireitti tai resepti. Mikä vain käy, kunhan se pakottaa hetkeksi pois mukavuusalueelta, seikkailemaan vähän. Sillä siellä on taikaa, tutkimattomia paikkoja, uusia tapoja ajatella, ideoita, inspiraatiota, lapsellista, aitoa iloa. Seikkaillessa, jotain uutta kivaa kokiessa, on vahvasti elossa. Ja se tekee onnelliseksi.

PS Pidän teidät kartalla löytöretkestäni.

PPS Tuomisen kirjan koko nimi on: Eihän minulla ole hajuakaan siitä, mistä hyvä elämä koostuu. Siksi tästä tuli ainoastaan lyhyt oppimäärä. Myönnetään, fanitan.

Saatat tykätä myös näistä

18 kommenttia

 1. Hyvä suunnitelma, ehdottomasti! Niin helposti sitä jämähtää kaikkeen tuttuun ja turvalliseen. Mä ainakin. Toisaalta tykkään kyllä kokeilla kaikkea uutta ja erilaista. Mun asenteessakin on kyllä useasti korjattavaa… Ärsyttävintä onkin just se, kun tajuaa, että itsehän sitä on vastuussa tästä typerästä olostaan. Olisi niin helppoa syyttää olosuhteita, toisia ihmisiä jne

  Asiaa siis puhut jälleen kerran! 🙂 Ihania marraskuun päiviä sinne! <3

  -Sini

  1. Mäkin oikeasti tykkään uusista asioista ja tarvitsenkin niitä. Innostun kauhean helposti ja rakastan uusia paikkoja ja sitä, kun edessä on jotain ennen kokematonta. 

   Silti olen myös tosi taitava jämähtämään siihen tuttuun arkeen, varsinkin näin marraskuussa.;) Ja kun sitten vähän rikon jotain kaavaa, tulee ihana olo. Niin kuin nyt vaikka pari viikkoa sitten, kun keksin ihan uuden lenkkireitin. Ei kuulosta ehkä kummoiselta, mutta kun seitsemänä päivänä viikossa kävelee suurimmaksi osaksi samoja reittejä, joku uusi polku on mieletön juttu.:)

   Ihanaa iltaa!

    

    1. Ihanaa, nauti viikonlopusta! Ehkä mäkin suuntaan huomenna jonnekin retkelle.:) Ja ois tosi hyvää joululukemista. <3

 2. Mahtava ajatus tehdä joka viikko jotain uutta, melkeen voisin lähteä tohon mukaan. Muutenkin sun tekstejä mukava lueskella, tulee aina hyvälle tuulelle! 🙂

  1. Kiitos Riina! Ja mukaan haasteeseen vaan! Musta tuntuu, että elämästä tulee aika paljon jännittävämpää, jos kokeilee jotain ihan pientäkin uutta asiaa säännöllisesti. Ja sitten kun tottuu uusiin pieniin asioihin, voi siirtyä isompiin. Ja löytää itsensä ties mistä.:)

 3. Taidanpa käydä lainaamassa/ostamassa kyseisen opuksen! Vaikuttaa niin hyvältä. Ja taidan tarttua haasteeseen tehdä joka viikko jotain uutta 🙂

  1. Käy, se on hyvä!:) Ja tartu ihmeessä haasteeseen ja kerro sitten, mitä uutta olet tehnyt!:)

 4. Ihastuin myös kyseiseen kirjaan! Ja laitoin hyvän kiertämään, yllätin tuttavan lähettämällä hänelle yllätyspostia… 🙂 Tämä kirja on tarkoitettu jaettavaksi.

 5. Tuo kirja kuulostaa todella inspiroivalle – kurkistankin jospa sen vaikka nettikaupasta löytäisi, taikka sitten siellä Suomessa käydessä hankin sen viimestään! Nautin itsekin juuri luonnossa kävelystä … sitä aina huomaa jotain uutta tutunkin kävelylenkin varrelta. Todella kaunis kuva – auringon lämpimät säteet niin kauniisti kajastavat puiden välsitä, ja korostavat keltaisten lehtien loistoa!
  Rentoa viikonloppua sinulle 🙂

  1. Hei Nina! Varmasti sen saa netistä, ainakin Akateemisesta.:)

   Kiitos, ihana kun sanot noin, kun omat kuvasi ovat niin mielettömiä. Olisipa vaan luonto vielä tuon näköinen, ei ole lehtiä enää Suomen puissa. 

   Ihanaa viikonloppua, nautitaan luonnosta ja luetaan hyviä kirjoja!

    

  1. Kiitos Katinka! Ja iso kiitos myös tunnustuksesta, tulipas hyvä mieli. <3 Jaan sen eteenpäin piakkoin.:) 

 6. Ensinnäkin; mikä suuri totuus että asenne vaikuttaa onnellisuuteen! Niin juuri! Asioita ei kannata murehtia, sillä useimmiten murehdit turhan päiten jotakin joka ei tapahdu, ja jos huonoja asioita välillä tapahtuukin niin ainakaan murehtiminen ei niitä poista! Teet vain itsellesi huonon olon ja se vaikuttaa fysiikkaasi ja pitkällä tähtäimellä elämäsi pituuteen, uskon minä. Päätin jo teini-ikäisenä elää 120-vuotiaaksi. Aluksi sille naurettiin, sitten hymyiltiin. Mutta mitä sitten vaikka en eläisi niin pitkään, asenne on minusta tärkein. Elämä on seikkailu! Liian mielenkiintoinen sivuutettavaksi muutamassa vuosikymmenessä.
  Toiseksi; Tee jotakin uutta – pois mukavuusalueelta. Olen lukenut että se auttaa aivoja muistisairauksia vastaan. Se sai minut asennoitumaan nykyaikaan ja tulevaisuuteen eri tavalla, kiinnostuneesti ja opettelevasti sen sijaan että haikailin ja kaipasin aina menneitä aikoja!
  Kolmanneksi; Seikkailu – lapsellisuus! Voi miten rakastan niitä käsitteitä nykyään! Sellaista anti-pönötystä! 🙂

  1. Niin totta! Ja ihania päätöksiä olet tehnyt! Olen ihan varma, että oma asenne vaikuttaa paitsi onnellisuuteen, myös siihen, miten elämä lopulta menee. Se mitä ajattelee, vaikuttaa siihen miltä tuntuu ja se taas siihen mitä tekee.:)

   Lapsellisuus on ihan mainio asia. Yksi lempilausahduksistani kuuluu: ”Creative adult is a child who survived.” Lapset ovat niin luovia ja iloisia ja aina läsnä.

   Mukavaa isänpäivän iltaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *