Kodin pintojen väripaletti

Uuden kodin suunnittelu on pikkaisen edennyt. Meillä on tosiaan nyt ne hetket, kun saamme päättää kaikki kodin materiaalivalinnat. Ihanaa ja vaikeaa yhtä aikaa.

Sen kuitenkin tiedän jo, että suunnilleen tältä väripaletti tulee näyttämään: vaaleita pintoja, rouhea lattia, messinkiä, marmoria ja tietenkin paljon kasveja.

Ihan ensimmäiseksi on päätettävä niinkin pieneltä kuulostava asia kuin vesikalusteet eli hanat ja suihku. Deadline oli perjantaina, mutta saimme lisäaikaa alkuviikkoon, kun halusin vielä nukkua viikonlopun yli ja olla varma valinnoista.

Näiden valitseminen on siksi vaikeaa, että ne vaikuttavat paljon kodin ilmeeseen ja muuhun värimaailmaa. Nyt ne ovat kuitenkin selvillä: keittiöön ja pikkuvessaan tulee messinkiä ja kodinhoitohuoneeseen ja kylppäriin mustaa. Suihku tulee olemaan musta sadesuihku.

Ajattelin ensin, että olisi hyvä valita kaikki nämä joku mustana tai messinkisenä, jotta sisustuksessa säilyisi yhtenäisyys. Sitten tulin kuitenkin tulokseen, että ei se nyt ihan niin tarkkaa ole. Joten näillä mennään.

Myös kodin yleissävy on valittu, se on Tikkurilan Batisti. Eli tuollainen hyvin vaalea greige. Kyselin tähän neuvoja Instassa, ja tämä oli esimerkiksi @noora_koon ja Lauran seinissä ja näyttää juuri siltä, mitä toivon meillekin.

Lattiaan tulee toivottavasti kuvan vinyylikorkki. Se ei ole rakennuttajamme valikoimista, mutta haluaisimme sen silti. Kerron lisää, jos onnistuu.

Lisäksi haluaisin keittiöön ja pikkuvessaan feikkimarmoritason. Muuten olen ehkäpä kääntämässä kelkkani keittiön suhteen ihan kokonaan – siitähän oli tarkoitus tulla samanhenkinen vetimetön ja valkoinen kuin Hertsikan pikkukaksiossani oli. Nyt kuitenkin mielessäni onkin jotain ihan muuta!

Meillä on torstaina tapaaminen Puustellissa ja sitten olen taas toivon mukaan vähän viisaampi. Kaikki valinnat pitäisi olla paketissa huhtikuun puolivälin paikkeilla, joten homma etenee väkisinkin.

Saatat tykätä myös näistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *