Kesän parhaita päiviä ja monikäyttöisiä vaatteita

IMG_5708.jpg

IMG_5697.jpg

IMG_5698.jpg

IMG_5700.jpg

IMG_5707.jpg

IMG_5709.jpg

IMG_5710.jpg

IMG_5637.jpg

IMG_5702.jpg

 

Vaatefilosofiani kuuluu lyhykäisyydessään näin:

Käytä vain vaatteita, joita rakastat. 

Yritän kaikessa elämässäni kulkea kohti vastuullisempaa kuluttamista. Ostaa vähemmän, rakastaa olemassa olevaa enemmän. Suosin luomua vaatteissa ja kosmetiikassa ja yritän hankkia kotiin ja ylleni vastuullisesti tuotettuja yksilöitä. Jos en löydä niistä mieleistäni tai budjettiini jotenkin sopivaa, ostan ketjuliikkeestä. Niissä suosin ekomallistoja. Tiedän, että ne ovat viherpesua. Toisaalta ketjuliikkeen ekologisesta mallistosta ostaminen on kuitenkin suora viesti valmistajalle: tätä me haluamme. Ja meillehän tuotetaan sitä, mitä me haluamme. 

Yritin joskus alkaa ostaa pelkästään vastuullisia vaatteita, mutta kokeilu jäi lyhytaikaiseksi. On aika sama, miten hyvin vaate on tuotettu, jos en pidä siitä ja se jää kaappiin roikkumaan. Mikään ei ole yhtä turha ostos kuin vaate, jota ei käytä. Uskon ja toivon kuitenkin, että tulevaisuudessa kaikki vaatteet tuotetaan ihmisiä, eläimiä ja ympäristöä kunnioittaen. Ja sitten jokaiselle löytyy myös tyylillisesti jotain toimivaa.

Mutta siis. Vaatteet, joita rakastan. 

Hankin tuon haalarin Portugalista, ja se on vaate, jota olen käyttänyt hirveästi koko kesän. Helteillä se meni sellaisenaan, mutta nyt ilmojen viilettyä puen sen alle valkoisen t-paidan. Niin se muuntautuu myös toimistokelpoiseksi. Kun sää vielä kylmenee, puen sen alle mustat, ohuet polvisukat. Niin nilkat peittyvät ja taas tulee lisää käyttöaikaa. Aion käyttää sitä koko vuoden. 

Tällaiset vaatteet ovat mielestäni juuri niitä parhaita. Kauniita, mutta käytännöllisiä, eivätkä yhteen vuodenaikaan sidottuja. En lopulta omista ihan kauheasti vaatteita, mikä on hyvä. Näissä asukuvissani vilahtelevat samat vaatteet vähän eri tavoin puettuna. Converseissa olen kulkenut koko kesän, ja tuo t-paitakin on jo toisessa kuvassa. Ryppyisenä, jälleen.

Entä sinä? Tiedätkö jonkun ihanan vastuullisen vaatemalliston, josta saattaisin tykätä? Ilmianna se!

 

Ps. Kuvat ovat piknikiltä Suomenlinnasta elokuun alusta. Yksi kesän parhaita päiviä, aurinkoa, viisauksia, girlpoweria ja vähän skumppaa. Juuri sitä, mitä elämään kannattaa säännöllisesti hankkia, sanoisin. 

 

Haalari Bershka, t-paita Lindexin sustainable-mallistosta, neule Lindex, tossut Converse, rannekoru Edbland, aurinkolasit Rayban. 

BLOGLOVINFACEBOOKINSTAGRAM

Saatat tykätä myös näistä

10 kommenttia

 1. Storeofhope.com on hiljattain avattu, kahden suomalaisnaisen perustama, eettisesti tuotettujen vaatteiden, korujen ja kodintekstiilien verkkokauppa. Suosittelen tutustumaan!

 2. Sanna Hopiavuorella on kauniita vaatteita. Itsellä on Aya-mekko harmaana. Kaunis ja mukava päällä. Vyön avulla saa uutta ilmettä mekkoon.
  Talveksi on ostoslistalla Puran (purafinland.fi) merinovillaiset housut. Suomessa valmistettu alusta loppuun. Niin ja Nudgesta löytyy kivoja eettisesti valmistettuja vaatteita.

  Mietin itsekin nykyään paljon vaatteiden alkuperää. Ja täytyy myöntää, että mitä enemmän asiaa tutkii ja miettii, niin sitä vähemmän vaatteita haluaa ostaa.

  1. Kiitos, hyviä vinkkejä! Pura olikin ihan uusi tuttavuus mulle, tosi kivoja juttuja. 😉

 3. Hö… kielenpäällä Oli vaatemerkkejä joita oon bongaillu instasta, mutta en muista nimiä!!
  Ainoa joka nyt itekin diggaan on Nanso, tai mikä sen uusi nimike nyt olikaan ;)))
  Olen hieman uupunut pitkästä päivästä, joten ehkä muisti on huomenissa skarpimpi!?

  Ihana haalari tuo!!! <3

  1. Kerro, jos muistuu mieleen.:) Mullakin on instassa seurannassa vaikka mitä ihania vastuullisia brändejä ulkomailta. <3

   Ja kiitos! Haalari on munkin lemppari!

 4. Ahhh se ikuinen ongelma! Eettisten merkkien ovat ajattomuuden nojalla usein liiankin pelkistettyjä ja väreinä ne musta ja harmaa. Itse en ole pukeutumisen suhteen kovin minimalistinen, joten makuuni sopivia vaatteita löytyy todella harvoin eettisiltä/ ekologisilta merkeiltä. Ostan siis mieluiten kotimaisilta merkeiltä/ suunnittelijoilta, joiden tuotantoerät ovat sen verran pieniä ja valmistus lähellä, että heidän on helpompi valvoa niitä. Second hand on yksi mahdollisuus, mutta kivojen sh-vaatteiden kartoittamiseen menee aina hieman enemmän aikaa ja harvemmin tärppää, kun lähtee etsimään jotain ihan täsmävaatetta. Omasta vaatekaapistani ehkä puolet on second handia, puolet kotimaisilta merkeiltä. Suurien lumppuketjujen liikkeissä en kuitenkaan ole käynyt vuosiin, enkä käy, vaikka näkisin ikkunassa jotain ihan älyttömän ihana(n näköistä). Siihen vedän oman rajani monesta syystä; vaikka suomalaisen merkin tai suunnittelijan vaate ei olisi paljoa eettisempi (mitä se kuitenkin aina on huomattavissa määrin), laitan rahani mieluummin suomalaisen suunnittelun tukemiseen. Tietenkin suomalaisen suunnittelun piiri kaipaisi vielä enemmän valinnanvaraa, valtaisa rako olisi esimerkiksi hieman kevyemmälle, ehkä naisellisemmalle ja leikillisemmälle merkille.

  1. Todellakin ikuinen ongelma ja meillä on sama pulma pukeutumisessa. En kauheasti tykkää noista synkistä väreistä, enkä usein myöskään leikkauksista. Tosin sama pulma on mielestäni monella suomalaisella brändillä ylipäätään. Mitkä on sun lemppareita, kerro?

   Second hand olisi todellakin mahdollisuus, mutta se vaatii ehkä vähän enemmän paneutumista kuin mihin usein haluaisin ryhtyä. Olen vähän laiska shoppailija. Rakastan kauniita vaatteita, mutta inhoan ostoprosessia. Ja aina, kun näen jonkun ihanuuden vaikka Cos & Filippa K -ryhmässä, siihen on kymmenen viestin varausjono.:D Olen liian hidas.

   Ja niin samaa mieltä tuosta, että kevyt, naisellisempi, leikkisämpi merkki tarvittaisiin! 

 5. Haa oletko lukenut Anuschka Reesin kirjan The Curated Closet? (Irtoaa akateemisesta 20€ mutta on hänellä muistaakseni blogikin josta voi lukea samat tekstit varmaankin). Uhanalla on joitakin kivoja esim. ne bomberit, samoin Armed Angelsilla (näitä saa helpoiten Suomessa), Krochetkids myy sellaisia trendivaatteita, everlane on kuin j crew, Alternativeapparelista löytyy basicit, Hopen (https://hopemade.world) toivoisin laajentuvan sillee mallisto näyttää ihanan minimalistiselta, Siizu on vähän niin kuin COS, DL1961 myy eettiset farkut joka jalkaan, Najalta löytyy eettiset alkkarit en ole itse vieläkään kokeillut mutta kattonut että joo ihan ok. 😀 Ootko huomannut että Zalandollekin on tullut eettisiä merkkejä myyntiin?

  1. Hei kiitos, ihan huippuvinkkejä! Kävin heti surffailemassa nuo! Ja kirja kiinnostaa. En ole lukenut – vielä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *