Keittiöremontti pikkurahalla

Edellinen asunto on nyt myyty ja sijaintini tämä 55 neliön väliaikaiskoti. Se on siis miehen asunto – ja sanotaan nyt vaikka, että häntä ei ennen minun aikaani ole tämä sisustuspuoli kauheasti kiinnostanut.

Kommentti miehen suusta:

”No juu, oon säästellyt rahoja sitä hetkeä varten, kun joku daami muuttaa tänne, ja hänellä on kuitenkin mielipiteitä.”

Asunnon tekniikassa ei sen sijaan ole säästelty. Se on ihan viimeisen päälle (meillä on kotiteatteri ja sellainen puhuva tekoäly nimeltä Alexa tai Echo, jolta voi kysellä vaikka säätä tai ilmoittaa, minkälaiset valot haluaisi päälle).

Mutta tämä ulkoasu – minulle tuli tästä asunnosta vahvasti tunne, että se kaipaa rakkautta ja naisen kosketusta. Ja sitä se nyt saa.

Keittiö näytti vielä hetki sitten tältä, joten ymmärtänette, mitä tarkoitan.

Ajattelen, että elämänsä asioihin kannattaa suhtautua rakkaudella. Me asumme täällä noin vuoden, kun odottelemme, että se uusi koti valmistuu, mutta sinä aikana ajattelin tehdä tästä ihanan kodin jollekin. Antaa sille sitä rakkautta.

Koska tämä on kuitenkin väliaikaiskoti, toteutamme remontin pienellä budjetilla ja hyödynnämme mahdollisimman paljon olemassa olevaa.

Keittiö valmistui ensimmäisenä nyt menneenä viikonloppuna. Tai no, listat vielä puuttuvat ja hankimme myös messinkihanan, mutta sen kiinnittämiseen tarvitaan putkimiestä. Saas nähdä, milloin saamme sen paikoilleen.

Mutta muuten: kaapit on maalattu ja lattia, vetimet ja työtasot vaihdettu. Välitilassa oli tuollaista aivan hurmaavaa (not!) ruskeaa laattaa, jonka päälle kiinnitimme Ikean levyä. Myös seinät ja katto on maalattu.

Vaihdoimme myös uunin, hankimme uuden valaisimen ja pöytäliinan, jonka alle piilotin vanhan pöydän. Valaisin ja pöytäliina tulevat mukaan sitten uuteen kotiin, näin luulen. Liinaa voi käyttää vaikka jouluisin – olen enemmän paljaan pöydän ystävä, mutta nyt se ei vain käy, sillä tuo pöytä on oranssihtavaa lastulevyä.

Olemme tehneet kaiken itse (tai mies lähinnä, hän on tosi kätevä näissä jutuissa), joten työhön ei ole mennyt rahaa. Aikaa kyllä sitäkin enemmän. Voin kertoa, että tässä oli melkoinen homma.

Rahaa muutokseen meni yhteensä noin 600 euroa. Se sisältää siis maalit, lattian, vetimet ja työtasot ja välitilan levyn. Siihen päälle tulevat vielä tuo uuni, valaisin ja pöytäliina – sekä se hana, jota ei kuvissa vielä näy.

Näin se tapahtui:

Seinät maalattiin Tikkurilan Valamolla, joka on tuollainen tosi kaunis lämmin vaaleanharmaa.

Kaapit hiottiin ja maalattiin ensin pohjamaalilla ja sitten päälle kahdesti Tikkurilan Helmi-kalustemaalilla.

Sokkelit maalattiin Tikkurilan Höyhenellä, joka on hyvin vaaleanharmaa. Sellainen, että se näyttää valkoiselta, kunnes sitä vasten asettaa jotain valkoista. Tämä olisi tosi hyvä sävy vaikka koko asunnon seiniin.

Betonihenkinen taso, välitilan levyt ja messinkivetimet ovat Ikeasta.

Lattia on Vinyylilankkukaupasta ja sävy on Ohra. Tykkään siitä todella paljon. Se ei näy näissä kuvissa kovin hyvin, mutta hei: makkarin ja olkkarin muutokset ovat vielä vaiheessa, joten näette sen vielä myöhemmin paremmin. Joka tapauksessa se on vaalea, hieman lämmin, aavistuksen hunajainen lankku. Edellisessä kodissani oli kylmä lattia ja kaipasin nyt enemmän lämpöä. Voisin hyvin kuvitella, että tämä lattia tulee myös uuteen kotiin.

Valaisin on Innoluxin Lisa ja pöytäliina pellavainen Jotexista.

Mitäs tykkäätte?

Saatat tykätä myös näistä

6 kommenttia

 1. Tästä tuli todella hyvä ja miten edullisesti! Tosi inspiroivaa. Meille EHKÄ tulossa yksi vapaa-ajanasuntoprojekti, jossa juuri tämänkaltainen ratkaisu voisi olla paras (halvin :)). Kiitos, antoi hyviä vinkkejä valtavasti.

 2. Hieno muutos! Ja siis ihanaa, että vaikka itse olet esteetikko ja sisustaja, tuo miehen alkuperäinen keittiö ei saanut sinua kääntymään kannoillasi. Täytyy sanoa että hävettää kertoa tätä, mutta olen joskus ajatellut aika aliarvioivasti ja tylysti joidenkin tapailemieni miehien ”sisustuksesta”, vaikka en sitä olisi ääneen sanonut. Mutta ihanaa että myös mies on osallistunut projektiin 🙂

  Olisi kiva kuulla jossain postauksessa, miltä yhteiselo noin pitkän yksin asumisen jälkeen tuntuu sekä siitä, millainen talo teille on tulossa.

  1. Kiitos! Haha: mulla ei ois varmaan ollut ikinä yhtään poikaystävää, jos heidän sisustusmakunsa olisi ollut mulle kriteeri. 😉 Mulle on kyllä tärkeää, että mies näyttää hyvältä ja osaa pukeutua (ja hän näyttää ja osaa), mutta ehkä sisustuksen suhteen on pikemminkin niin päin, että tosi karkeasti yleistettynä mies, jolla on tosi tyylikäs koti, ei ehkä ole ihan sitä, mitä oon etsinyt. Mulle sopii vallan mainiosti, että mä olen se, joka suunnittelee sisustuksen. 🙂

   Tarkoitan siis, että mulle on tärkeää, että mies on urheilullinen ja tykkää ulkoilla yms., kun taas taiteellisuus tai vaikka kulttuurista pitäminen ei ole mulle tärkeitä asioita. Tämä oikeastaan liittyy vähän siihen, mistä kirjoitin edellisessä postauksessa: deittailin pitkään hipstereitä, joilla oli tyyliasiat hallussa, mutta joiden kanssa en oikein ollut samalla aallolla. En osaa kovin hyvin selittää tätä, mutta mulle ei ole tärkeää, että mies tietää, mikä on tyylissä tai elämäntyylissä nyt super IN, kun en itsekään ole sellainen.

   Ja tärkeintä on tietenkin se, että mies on niin superihana persoona, kiltti ja älykäs ja vahva. Keittiö ei olisi IKINÄ saanut mua kääntymään kannoillani. (Toki mun ehtona tähän asuntoon muuttamiselle oli se, että tehdään siitä kaunis. Ja siitä uudesta tulee ihana!)

   Ja hyviä juttuideoita, kiitos! Asuin tosiaan yksin yli 6 vuotta, onhan se melkoinen aika! Ja talosta kerron varmasti, mutta siitä on vasta rakennuslupahakemus lähdössä, joten hetki menee, ennen kuin on kauheasti mitään kerrottavaa.

 3. Hieno tuli ja tosi harmoninen! Ootan kyllä kauhulla ja mielenkiinnolla milloin tuon alkuperäisen keittiön tyyli tulee taas muotiin! Pidättekö tuon ihanan (tai ehkä jonkun mielestä kamalan? :-D) käytävän/olohuoneen parkettilattian?

  1. Kiitos! Tuo mosaiikkiparketti ei ole ihan mun juttu, eli koko asuntoon tulee tuo uusi vinyylilankku. Toki vanhan parketin olisi voinut hioa ja vaikka valkolakata, mutta päädyttiin kuitenkin tähän. (Vielä kun saisi jotenkin maagisesti sen uuden lattian siirtymään vanhan tilalle 😀 Olkkarin remppa on siis täysin vaiheessa)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *