Kasvojen rullaus, oikeus lattiaan, koukuttava kirja ja mustikkapiirakan tuoksuinen kuorinta

Aloitetaan vakavilla asioilla:

Mieti, jos eläisit pienessä häkissä, jossa ei olisi edes lattiaa, ainoastaan verkkopohja? Sellaista on elämä turkistarhoilla.

Mielestäni on pöyristyttävää ja täysin käsittämätöntä, että turkistarhaus on Suomessa vielä sallittua. Miten voi olla hyväksyttävää rahastaa eläinten kärsimyksellä? Ja kuka näitä turkkeja oikeasti ostaa? En voi ymmärtää.

Sunnuntaina 4.10. on eläinten päivä, ja Animalian vapaaehtoiset järjestävät silloin mielenosoituksen, joka vaatii turkiseläinten olojen parantamista. Animalian tiedotteessa kerrotaan näin:

”Haluamme kieltää turkistarhauksen Suomessa. Eläinten hyvä elämä ei voi toteutua turkistarhoilla. Sitä ennen ensimmäinen askel olisi kieltää verkkopohjahäkit. Minkeille pitää ensi tilassa taata mahdollisuus uimiseen, ketuille kaivamiseen ja supikoirille talviunen nukkumiseen. Suomalaisista 74 % kannattaa joko tarhauskieltoa tai sitä, että eläimet saavat lisää tilaa ja mahdollisuuksia toteuttaa lajityypillistä käyttäytymistään”, Animalian kampanjavastaava Veikka Lahtinen sanoo.

Mielenosoituksen nimi on Maata jalkojen alla, ja se on hyvin ajankohtainen. Moni Euroopan maa on juuri kieltänyt turkistarhauksen. Animalia kertoo tiedotteessaan, että:

Hollanti päätti lakkauttaa etuajassa kaikki turkistarhansa koronaviruksen takia, Ranska päätti juuri turkistarhauskiellosta ja Puolan alahuone äänesti turkistarhauskiellon puolesta valtavalla äänten enemmistöllä. Suomessa hallituspuolueiden enemmistö vastustaa turkistarhausta, ja myös kokoomus vaatii muutoksia turkistarhaukseen.

Voit osallistua Maata jalkojen alla -mielenosoitukseen julkaisemalla somessa kuvan omista jaloistasi maapohjalla.  Kuvilla otetaan kantaa siihen, että Suomen miljoonat turkiseläimet elävät pienissä verkkopohjahäkeissä. Täältä löytyvät tarkemmat ohjeet.

Animalia kerää myös nimiä vetoomukseen kunnianhimoisen turkisasetuksen puolesta matkalla kohti turkistarhauksen täyskieltoa.Vetoomuksen voi allekirjoittaa osoitteessa: tiny.cc/turkisvetoomus

Allekirjoitin.

Sitten niihin mukavampiin asioihin. Olen nimittäin alkanut vihdoin hoitaa kasvojani gua sha -rullalla. Se on aika ihanaa ja uskon, että säännöllinen rullailu parantaa ihoni verenkiertoa, ja ehkäisee sen veltostumista ja rypistymistä. Rullailen Katja Kokon ohjeilla ja myös jaderullani on hänen valikoimistaan ostettu. Rullauksen jälkeen iho punertaa hetken ihan pienesti, eli jotain siellä selvästi tapahtuu. Tämä on joka aamuinen pieni hemmotteluhetkeni. Ensin suihkuttelen kasvovettä, sitten levitän seerumin ja sen päälle kasvoöljyn. Sitten rullaillaan. Sen jälkeen on vielä kosteusvoiteen vuoro.

Toinen hemmottelujuttu, jota käytän viikoittain: Flow Cosmeticsin Amethyst-vartalokuorinta,* joka tuoksuu aivan mustikkapiirakalle ja lupaa lievittää stressiäkin. Voi nam!

Viimeisemmäksi vaan ei vähäisimmäksi: luin taas yhden Lucinda Rileyn eli Perhosten huone -kirjan. Ah, miten koukuttava! Ihan taattua Rileya eli mysteeriä, rakkautta ja historiaa. On muuten ehkä paras lukemani Riley, tämä tai sitten Keskiyön ruusu. Suosittelen.

Ihanaa viikonloppua, nauttikaa syksyisistä säistä!

*Saatu blogin kautta.

Saatat tykätä myös näistä

2 kommenttia

  1. Käsittämätöntä tuo turkiseläinten kohtelu, ei käy järkeen ei sitten millään vaikka miten päin asiaa katsoisi 😣 Tällaisissa tapauksissa sympatiaa ei multa turkistarhaajille heru vaikka kuinka menisi elinkeino turkistarhauksen kieltämisellä. Sen nyt vaan pitäisi olla maailman itsestäänselvin asia ettei kenenkään kärsimyksellä tienata senttiäkään rahaa. Hienoa että asian nykytilanteesta pidetään meteliä, eihän ne asiat muuten ikinä muutu!
    P.S. Hiljattain blogisi löytäneenä voin sanoa, että jäin koukkuun, mielenkintoisia tekstejä kirjoitat! 🙂

    1. Samaa mieltä, ihan kamalaa. 🙁

      Kiva, että löysit tänne! Toivottavasti viihdyt jatkossakin! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *