Kaikki selviää aikanaan

Ajattelen, että elämä on kuin palapeli tai labyrintti, joka muuttaa muotoaan sen mukaan, mitä paloja valitsee. Vähitellen jokainen palanen loksahtaa paikoilleen, vaikka välillä tuntuu, että missään ei ole mitään järkeä. Lopulta kaikessa kuitenkin on, tai ainakin monessa.

Joskus sitä tietää kuka on ja mitä haluaa. Toisinaan taas on vähän hukassa, ei oikein tiedä, mitä tavoitella, mihin suuntaan liikkua, mitä edes toivoa.

Olen aina ajatellut, että unelmien saavuttaminen on kohtalaisen helppoa silloin, kun tietää, mitä tahtoo. Vaikeinta on tietää.

Veikkaan nimittäin, että saamme kyllä ne asiat, jotka oikeasti tahdomme. Silloin virittäydymme jotenkin samalle taajuudelle niiden kanssa ja teemme niiden eteen kaiken vaadittavan. Pystymme näkemään ne elämässämme.

Ongelmia tulee silloin, kun ei ihan varmasti tiedä.

Olen ajatellut, että silloin kannattaa ehkäpä keskittyä ihan vain siihen, mikä siinä hetkessä huvittaa, vaikka se ei edes liittyisi isoihin unelmiin mitenkään. Sillä, mitä kivaa tekee, ei oikeastaan ole väliä, kunhan se jokin vain tuo elämään iloa. Silloin se kääntää energiaa hyvään suuntaan. Saa nauttimaan elämästä.

Ehkä se onkin koko homman ydin. Nauttia.

Siksi olen lähiaikoina viritellyt uudelleen pitkään kuopatuksi luultua juoksuharrastustani, pelaillut tennistä, lukenut dekkareita, kuvannut talven jäljiltä unista luontoa, pohtinut opettelisinko tekemään ruokaa ihan oikeasti ja harkinnut melontakurssille ilmoittautumista.

Jep, sekaisin ollaan, vaihteeksi.

Ja voihan toki olla, että sitä tietää jotain. Vaikkapa sen, että tahtoo oppia kuvaamaan paremmin tai kirjoittamaan, kuten silloin joskus. Näen myös joogaretriitin ja ehkä surffilaudan, jotain jännää, sitä vähän kaipaan.

Kaikki palaset loksahtelevat paikoilleen, oikea polku löytyy, aikanaan. Siihen asti ja sen jälkeenkin: ei voi kuin nauttia matkasta, suunnata sinne, minne sielu vetää.

Perillähän täällä ei olla koskaan.

PODCASTBLOGLOVININSTAGRAM

Saatat tykätä myös näistä

5 kommenttia

  1. Toi hetkessä eläminen on todella tärkeä, ja myös yllättävän haastava taito!:) Silloin kun stressaa, mieli on paljon edellä, vaikka palauttaminen tähän hetkeen rauhoittaisi mieltä parhaiten. Ja usein silloin paras, mitä voi tehdä, on tehdä tästä hetkestä mahdollisimman hyvä, ja nauttia.

    Ida
    http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

    1. No sanopa muuta! Yritän itse opetella sitä koko ajan.:) Ja oikeastaan meillä ei ole muuta kuin tämä hetki, joten olisi vain niin paljon parempi olla murehtimatta tulevia, vaan elää vaan tässä ja nyt ja nauttia kaikesta täysillä. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *