Jotkut suuntaavat katseensa tähtiin: Kirjasarja, jota suosittelen

6C422B57-F1FE-4405-95BF-69BC0D11C247.JPG

Viisas mies, tuo Oscar. Meille kaikille tapahtuu elämässä monenlaista. On kuitenkin oma valinta, mihin katseensa suuntaa: alas katuojaan vai kenties ylös tähtiin.

Lainaus on Lucinda Rileyn kirjasta Seitsemän sisarta. Ahmin myös sen jatko-osan, Myrskyn sisaren. Viisi osaa on vielä tulossa suomeksi. Seuraava on nimeltään Varjon sisar, ja se ilmestyy maaliskuussa.

Tartuin tähän Lucinda Rileyn kirjasarjaan vähän vahingossa. Olin saanut jostain käsiini tuon kakkososan, Myrskyn sisaren, mutta se oli lojunut unohdettuna kaapin perällä. Suhtauduin siihen ehkä vähän väheksyvästi: takakannen perusteella se vaikutti täysin hömpältä. Ja niinhän se oikeastaan olikin. 

Kirjojen alkuasetelma on kuin nuoren tytön päiväunesta (miinus suru): kuusi ökyrikasta adoptiosisarta, joiden adoptioisä on juuri kuollut ja jättänyt jälkeensä johtolankoja, joiden avulla sisarukset voivat selvittää menneisyytensä. Minua siis tökki aluksi juuri tuo luksuskuvio, se on jotenkin niin maailmasta irrallaan. Vaan ehkä sille vielä löytyy selitys. 

En kerro enempää, jotten kertoisi liikaa. Mutta sen sanon, että vaikka tämä Seitsemän sisarta -sarja on ehkä melkoista hömppää, se on todella viihdyttävää hömppää! Mysteereitä, historiaa, rakkautta, ehkä ripaus mystiikkaakin. Lucinda Riley kertoo, että kirjasarjan idean takana on Seitsemän sisaren tähtikuvio ja siihen liittyvä mytologia. 

Sisarukset edustavat kaikki vahvoja naisia, jotka kuitenkin kaipaavat elämäänsä rakkautta. Riley ennustaa, että jokainen lukija löytää heidän joukostaan yhden, johon samaistuu enemmän kuin muihin. Kahden lukemani kirjan perusteella tiedän jo, kumpaan näistä naisista itse samaistun. Odotan innolla seuraavia osia, melkein tekisi mieli lukea jo kolmas osa englanniksi.

 

PODCASTBLOGLOVINFACEBOOKINSTAGRAM

Saatat tykätä myös näistä

2 kommenttia

  1. Käytät melko usein ilmaisua ”vahva nainen”. Mitä vahva nainen sinusta vaikuttaa? Ketkä taas eivät ole vahvoja naisia?

    1. Käytänkö? En ole ajatellut asiaa.:D Tässä yhteydessä Lucinda Riley ilmaisee päähenkilöidensä oleva ”strong female”, käänsin sen suomeksi.:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *