Jooga- ja surffiloma Kanarialla

Vietin juuri viikon Kanarialla, tarkemmin sanoen Gran Canarian pääkaupungissa Las Palmasissa. Joogasin, surffasin, istutin puun, tutustuin noin kymmeneen uuteen ihmiseen, en nähnyt ystävääni lukuun ottamatta yhtään suomalaista paitsi yhtenä päivänä, kun teimme päiväretken etelän turistirannoille, join sangriaa ja onnistuin joten kuten syömäänkin aika kasvispainotteisesti.

Nyt on ihanan rentoutunut olo, vaikkakin Suomen pimeys tuntuu entistä pimeämmältä viikon valohoidon jälkeen. Näin levänneenä se on kuitenkin helpompi kestää.

Lähdin Kanarialle, sillä tahdoin paikkaan, jossa voi surffata ja joogata, joka sijaitsee niin lähellä, että sinne on järkeä matkustaa viikoksi ja jossa on kivempi ilmasto kuin Suomessa. Näin talvisaikaan nämä kriteerit täyttää vain Kanaria. Muut surffikohteet sijaitsevat liian kaukana tai sitten niissä on kylmä.

Lähdin jälleen reissuun Book Yoga Retreatsin kautta ja löysin sieltä See Yoga Retreatsin jooga- ja surffileirin Las Palmasissa.

Buukkasin keväisen Portugalin-reissuni samalta sivustolta. Book Yoga Retreatsista löytyy siis jooga- ja surffireissuja ympäri maailman. Ei tarvitse sekä joogata että surffata, voi valita vain toisen.

Las Palmasissa on kaksi kilometriä pitkä ranta nimeltään Las Canteras. Sinne lyövät hyvät aallot, joten siksi se vetää kaikentasoisia surffareita: meitä aloittelijoita ja niitä, jotka oikeasti tietävät, mitä tekevät, istuskelevat rennosti lautansa päällä ja mutkittelevat aaltoja pitkin miten mielivät pelkäämättä, että jokin virtaus imaisee mukaansa avomerelle.

(En ole ihan varma, tykkäänkö surffauksesta sittenkään. Vesi ei ole koskaan ollut elementtini, enkä oikein viihdy siellä – varsinkaan isojen aaltojen ja virtausten keskellä. Koin samaa veden pelkoa myös purjehdusreissuilla, meri vetää aika nöyräksi. Mutta rakastan katsella sitä rannalta.)

Jos surffaus kiinnostaa, Las Palmas on siis hyvä kohde. Minun reissullani surffia oli lähes joka aamu. Pakko sanoa tähän väliin, että jos olet aloittelija, en suosittele tämän firman käyttämää surffikoulua, joka oli siis erillinen yritys nimeltään Brisa. Ohjaajia oli useimmiten vain yksi, ja hän oli yrmeä mies, joka seisoi rannalla ja huuteli sieltä käskyjä. Mitään turvallisuus- tai tekniikkaopetusta ei tippunut, eikä laudalla saanut edes kuivaharjoitella rannalla. Sen sijaan tyyppi kertoi joka aamu, että meressä on kova virtaus, joka vie Teneriffalle. Yrittäkääpäs pysyä poissa siitä. Ei ollut turvallinen olo.

Kun olin keväällä siellä Portugalin retriitissä, vedessä oli koko ajan kolme surffiohjaajaa, joka päivä käytiin tekniikka ja turvallisuusohjeet läpi ja apua sai kädestä pitäen.

Las Canterasissa on kuitenkin vaikka kuinka paljon surffikouluja, joten joku toinen voisi olla parempi.

Iltaisin retriitissä oli joogaa ja oi mitä joogaa! Kolme eri joogaohjaajaa, joista jokainen oli tosi hyvä ja yksi aivan ihana. Sellainen hyvin henkistynyt, syvällä joogan filosofiassa uiva tyyppi, joka veti samalla hyvin dynaamisia tunteja. Tällaisen opettajan haluaisin löytää Suomesta.

Joogaa täällä suosittelen siis ehdottomasti. Olisin mieluusti joogannut paljon enemmänkin, nyt kuuden päivän reissullani oli neljä joogatuntia.

Las Palmasin kaupunki on tosi kiva, ja Las Canterasin rantabulevardilla on vaikka millä mitoin ravintoloita. Myös vege- ja vegaanivaihtoehtoja löytyy listoilta, ei tosin kovinkaan runsaasti. Toisessa päässä rantaa on iso ostoskeskus nimeltään Las Arenas.

Las Palmasin vanha kaupunki on nimeltään Vegueta. Sinne pääse taksilla Las Canterasista. Matka kestää ehkä 10 minuuttia ja kustantaa kuusi euroa. Veguetassa on kauniita taloja, vanha kirkko ja kävelykatuja täynnä ravintoloita.

Pakettiin kuului myös kaksi päiväreissua. Toinen suuntautuu yleensä vuorille, mutta meillä oli huono sää, joten käänsimme auton kohti etelää. Gran Canarialla voi olla pohjoisessa ja etelässä aivan erilainen ilmasto. Turistikohteet on rakennettu etelään, Las Palmas pohjoiseen. Kun Las Palmasissa oli jäätävä tuuli ja nahkatakkikeli, etelässä Puerto de Mogánissa oli helle.

Tällä retkellä kävimme myös Maspalomasin dyyneillä, missä oli hurja tuuli ja tunnelma kuin autiomaassa.

Retket toteutetaan tila-autolla, ja mukana on surffareita ja joogeja eri maista. Meitä oli kerralla viisi. Kyse ei siis ole mistään turistibussista.

Toisella retkellä istutimme puut vuorille, joita peitti ennen tiheä subtrooppinen laurisilva-metsä. Lähes kaikki Gran Canarian puut on kuitenkin historian saatossa hakattu, ja nyt saarelta puuttuu 12 miljoonaa puuta. Me istutimme viisi lisää. See Yoga haluaakin viedä kaikki vieraansa istuttamaan puun. Niin jätämme saarelle jotain hyvää kiitokseksi siitä, mitä kaikkea se meille antaa. Toiminta on jatkunut vuodesta 2012, ja tähän mennessä puita on istutettu 800.

Puunistutus-retki oli ihana. Jos menet tänne, älä missään nimessä jätä sitä väliin!

Koska olen luksusmuija ja rakastan hotelleja, valitsin majoitusvaihtoehdoista Maresia-hotellin. Se kustantaa huomattavasti enemmän kuin muut vaihtoehdot eli huone hostellissa tai yksityinen asunto. Majoitus järjestyy  See Yogan kautta.

Olin kuitenkin oikein tyytyväinen valintaani, hotelli sijaitsee noin 50 metrin päässä rannasta ja See Yogan Hi Tide -hostelliin saa mennä hengailemaan, jos kaipaa muiden reissaajien seuraa. Siellä on kiva kattoterassi, jolla joimme yhtenä iltana sitruunalla maustettua olutta ennen kuin menimme kuuntelemaan katukonserttia kaikki yhdessä.

Kaiken kaikkiaan tämä oli tosi kiva kokemus sitä nihkeää surffiopettajaa lukuun ottamatta ja suosittelen, jos haluat lähteä aktiivilomalle. Tällaisella lomalla tutustuu tosi helposti muihin, eikä yksin tarvitse olla oikeastaan lainkaan, jos ei tahdo. Koko homma eli 4 surffituntia, 4 joogaa, 2 päiväretkeä ja viiden yön majoitus kustansi yhteensä alle 700 euroa. Ei paha mielestäni. Hostellissa pääsee myös tosiaan huomattavasti halvemmalla.

Nyt yritän kirkasvalolampun avulla totutella taas Suomeen pimeyteen. Ehkä keväällä tai kesällä joogareissu Italiaan tai surffi- ja joogamatka jonnekin aaltojen ääreen. Vähän se surffi kuitenkin jäi vielä kutkuttamaan.

Lue myös:

Jooga- ja surffireissu Portugalissa

Vinkkejä yksinmatkustajalle

Kohti seikkailuja

BLOGLOVINFACEBOOKINSTAGRAM

Saatat tykätä myös näistä

2 kommenttia

 1. Hei Anna!

  Oi että miten upealta viime postaustesi irtiotto kuulostaa. Jo pelkästään siitä lukeminen ja hienot kuvasi piristävät kummasti viime viikkojen harmaita päiviä 🙂 En muista, että loppusyksyn pimeys olisi aiemmin vaivannut minua juurikaan, mutta nyt viime aikoina on – varsinkin kun aurinkokaan ei ole suostunut juuri näyttäytymään pilviverhon takaa.

  1. Hei Herra J!

   Oli kyllä ihana loma! 🙂 Nyt olen jo Suomessa, mutta kaipaan takaisin valoon. Onneksi ihan kohta on joulukuu, ja voi alkaa fiiistellä joulua. Marraskuu on itselleni yleensä kaikkein vaikein kuukausi.

   Ihanaa viikonloppua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *