Itse tehty sokeriton mysli

Itse tehty mysli on terveellinen haastaja kaupan mysleille, eikä vaadi kuin viisi minuuttia työtä ja tunnin verran paahtamista. Parasta on, että itse tehty mysli on juuri niin sokerista tai sokeritonta kuin tahdot. 

Sokeriton itse tehty mysli on terveellinen välipala.

Luin lehdestä naisesta, joka aloittaa jokaisen aamunsa terassilla, oli sää mikä hyvänsä. Olen ottanut hänestä mallia, ja starttaan kesäpäivät lasitetulla parvekkeellani, satoi tai paistoi. Raitis ilma karistaa unenrippeet, ja tykkään kuunnella heräilevän kaupungin ääniä. (Tosin oma rytmini on kyllä sen verran myöhäinen, että suurin osa kaupungista on varmasti herännyt jo kauan ennen minua.)

Aamurutiineihini kuuluu myös ihana aamiainen joka päivä, ei vain viikonloppuisin. Suurin osa elämästä kun on arkea, joten mielestäni siitä kannattaa nauttia mahdollisimman paljon. Aamiaiseeni kuuluu yleensä joko avokadoleipiä tai itse tehtyä mysliä (välillä sekä että, jos olen kovin nälkäinen) ja aina hyvää kahvia kauramaidolla.

Mysliä aloin tehdä itse, kun hermostuin hetki sitten kaupan mysleihin. Syy: lähes kaikissa on valtava määrä sokeria. En noudata sokeritonta ruokavaliota tai mitään muutakaan dieettiä, mutten silti tahdo syödä turhaan mielin määrin sokeria – varsinkaan, kun en erityisemmin välitä makeasta, ja moni valmis mysli maistuu mielestäni ihan turhan sokeriselle.

Niinpä siis tartuin toimeen ja tein myslini omin käsin. Löysin perusohjeen Kinuskikissalta, mutta muunsin sitä vähän sen mukaan, mitä kaapistani löytyi. Kinuskikissan myslissä käytetään makeutuksena banaanijauhetta, mutta jätin sen pois, sillä en tosiaan kaipaa mysliin makeutta. Syön itse tehdyn sokerittoman myslini kookos- tai mantelisoijajugurtin kanssa, joka on itsessään hieman makeaa. Lisää makeutta tulee marjoista.

Muita reseptejä:

Vegaaninen vahinkocurry

24 vegaanista reseptiä

Nuudelikeitto tofulla

Oppeja keittiömestarilta

BLOGLOVIN, FACEBOOK, INSTAGRAM

Saatat tykätä myös näistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *