Epäsuosittuja mielipiteitä

IMG_2008.jpg

 

Tykkään usein enemmän ketjuliikkeiden vaatteista kuin suomalaisten muotisuunnittelijoiden asuista. Kuvan farkut ovat Leviksen, paita, sandaalit ja laukku Zarasta. (Häpeällistä, tiedän.)

Hipsteri-keitin Chemexillä tulee suodatinkahvia. Ja se maistuu just siltä.

Voitelen leivän Becelillä enkä luomuvoilla, sillä voi on epäterveellistä. Ei varmaan tarvitse mainita kookosrasvaa, eihän?

Uskon siis ennemmin virallisia ravintosuosituksia kuin ravintoguruja. 

Kun Löylyssä soi viikonloppuna ysärihittejä, olin noin sata kertaa enemmän innoissani kuin Sidewaysin uudesta suomiräpistä. 

 

IMG_1972.jpg

 

Ihminen ei tarvitse niin paljon proteiinia ja salitreeniä kuin väitetään. Olen syönyt yli 10 vuotta kasvisruokaa ja kävin salilla viimeksi vuonna 2006. Silti minulla on hyvä lihaskunto ja korkea hemoglobiini.

Meditointi on tylsää. Sinkkuelämää on paljon parempi rentoutumiskeino. 

Soijajugurtti on pahaa.

Niin ovat mimosatkin. Mehu mehuna ja skumppa skumppana.

J.K. Rowling peittoaa Haruki Murakamin mennen tullen. Tosin Murakamilta voi lainata parempia sitaatteja.

 

IMG_1985.jpg

 

Epäilen että tiukalla ruokavaliolla on yhteys pahaan mieleen.  

Rakastan paahtoleipää.

Ja hilloa. 

En jaksanut lukea Kon Maria loppuun.

Töihintuloaika ei ole ahkeruuden mittari.

Kuuntelen juuri Ace of Basea, koska inspiroiduin noista ysärihiteistä.

En usko, että yksikään Instagramin ihana ruokakuva on aito. 

Yövyn mieluummin hotellissa kuin jonkun kotona. 

Näytän usein parhaalta selfieissä.

En jaksa olla koko ajan niin helvetin täydellinen, hyvä ja cool.

En jaksa, koska vähempikin riittää. Tai siis: vähemmällä tulee onnellisemmaksi.

Vielä yksi:

Elämän kuuluu olla kivaa.

 

IMG_2010.jpg

 

Tuleeko siitä kivaa, jos on cooli kahvinkeitin, coolia musiikkia, coolit vaatteet ja coolit mielipiteet? Tuleeko siitä kivaa, jos uuvuttaa itsensä liian suuren työmäärän alle, jos tarkkailee syömisiään ja jos kehittää itseään paremmaksi silloinkin, kun tekisi mieli vain katsoa sitä Sinkkuelämää?

Enpä usko. 

Hyvässä, kivassa elämässäni ostan joskus halpismekkoja, koska tykkään niistä. En tunne huonoa omatuntoa, sillä se on loputon suo. Sen sijaan hankin nahkaa hyvin harvoin, tuen luonnon- ja eläinsuojelutyötä, syön pääosin kasvisruokaa, en omista autoa, asun kerrostalossa, avaan ovia mummoille ja juttelen koiria rapsuttaville vanhoille sedille. 

Hyvässä, kivassa elämässäni on paljon ystäviä ja hauskoja päiviä, joina ei tehdä yhtään mitään tuottavaa. On myös vapaapäiviä, joina siivoan, joogaan ja kirjoitan blogia. Ehkä pesen ikkunatkin. Siinä rakastan naisellisia vaatteita ja kotiani, joka ei näytä hyvältä Instassa. Luen uskomuksista ja odininlapsista, pyöräilen paljon ja aina siihen sopimattomissa vaatteissa, ja kun liikaa väsyttää, otan taksin, en Uberia. Siinä opin juuri keittämään kahvia mutteripannulla ja vaikka se on hyvää, olen vähän laiska ja juon aamulla pikaespressoa.

Joten, mitä jos ei tarvitsisi olla cool, täydellinen ja aina hyvä. Voisiko elämä olla aika kivaa,

mitä luulette? 

PS Kiitti otsikkoideasta Trendi! Pus.

Saatat tykätä myös näistä

21 kommenttia

 1. Hauska postaus! Monesta kohdasta olen samaa mieltä, ja yhtä monesta kohdasta eri mieltä. 🙂 Mutta ydinajatukseen samastun täysin.

 2. Miettiikö vielä aikuiset ihmiset tällaisia ja tekevät itsestään tuotetta, joka tekee oikeita asioita ja esittelee minuuttaan muille vain niillä ”oikeilla” brändeillä, harrastuksilla, mielenkiinnon kohteilla ja tekee samalla pesäeroa siihen millainen ihminen ei ainakaan ole.
  Toki itsekin välillä havahtuu vastaavanlaisiin ajatuksiin, mutta ne unohtuu aika pian. Ei minun tarvitse olla toisenlainen enkä minä ainakaan ole sen parempi kuin muutkaan ihmiset…

  1. Ihmisellä on valtava tarve osoittaa omalle viiteryhmälleen kuuluvansa siihen toimimalla viiteryhmän oletettujen toimintatapojen mukaan, ja toisaalta viiteryhmä aiheuttaa vertaispainetta toimia ryhmän toimintatapojen mukaan. Sukupuolentutkimuksen opiskelijan on paras kannattaa avoimia rajoja tai joutuu sosiaaliseen paarialuokkaan.

 3. Aivan fantastinen postaus! Oli tosi hauska lukea ja huomasin samalla olevani monesta kohdasta myös samaa mieltä. Maailma olisi todella tylsä, jos kaikki olisivat jokaisesta asiasta samaa mieltä, pieni variaatio on ehdottmasti tervetullutta!

 4. Aivan mieletön postaus! Vielä kun kaikki (etenkin nuoret) muutkin muistaisivat välillä elää näin, eikä vaan instan täydellisien koti- ja ruokakuvien kautta!

  Kaikilla ei tarvitse olla samoja vempeleitä, kotimaisilla kalliilla vaatteilla ei tarvi aiheuttaa itselleen velkoja ja elämää on myös somen ulkopuolella, aamen <3

 5. Ah, tykkäsin tästä yhtä paljon kuin sun Kun some vei sielun -postauksesta! Kiitos, kun sanot nämä asiat ääneen. 🙂

 6. Mie en oo koskaan edes ajatellut olevani kovin cool, mutta nyt tais mennä ne viimeisetkin cooliuden rippeet, sillä en ole koskaan edes kuullut Chemexistä. Ja joskus vaan täytyy kuunnella ysärihittejä – vähän harmittaa, etten mennyt viikonloppuna paikallisiin ysäribileisiin, siellä ois sentään ollut Waldo’s People, Movetron, Pandora.. 😉 Rentoutumiskeinona toimii hyvin myös Täydelliset naiset, Sinkkuelämää on multa vielä kokonaan katsomatta.

  Kiitos kirjavinkeistä ja ihanaa päivää, Anna!

 7. Piti googlata Chemex. Jaa tollanen.

  Lisäisin listaan, että lämpimät voileivät on tosi jees illallinen ja ne maistuu parhaalta sohvalla syöden.

 8. Ihana postaus, pelasti mun päivän. Tai ehkä koko kuukauden!

  Mua kyllästyttää, kun kaikki muotiblogit ovat toistensa kopioita, kaikki liikunta/hyvinvointiblogit ovat toistensa kopioita ja kaikki ”hei, olen cool” -tyyppiset blogit ovat toistensa kopioita. Jokaisesta asiasta on tarkkaan rajatut mielipiteet ja tavat, joita pitää noudattaa ollakseen oikeanlainen.

  Noh, blogit ja somemaailma ylipäänsä eivät ole oikeaa elämää eivätkä ihmiset niin yksioikoisia kuin mitä siellä voisi päätellä.

 9. Todellakin hyvä postausidea, ja hyvä mielikin tuli tekstiä lukiessa, vaikka lähimmäs samaa mieltä olemista päästiin Rowlingin kohdalla. Kaiken ei todellakaan pidä olla aina suositusten mukaista, ja vähän sinne päin tekee usein onnellisemmaksi kuin täydellinen suoritus.

 10. 🙂 komppaan kaikkia kohtia, paitsi että,  voi on terveellistä. Sain näköni takaisin alkamalla syömään sitä muutamien vuosien ”poiskokeilujen” seurauksena ☆

 11. Rennosti kannattaa ottaa monen asian suhteen, siinä kirjoittaja on oikeassa. Mutta en itse allekirjoita, että suomalaisten vaatteiden suosiminen olisi cooliuden tavoittelua ja halpisvaatteiden (yleensä lapsityövoimalla Bangladeshissa tehtyjen) suosiminen olisi rentoa. Kyseessä on kolmansien maiden työntekijöiden ihmisoikeudet. Jos vaate on todella halpa siihen liittyy riistoa. Jos vaate on tehty Suomessa, siihen todennäköisesti ei liity riistoa. Voihan sitä ajatella, että on rentoa olla miettimättä halpatyövoimaa ja riistoa, mutta minusta se on vain itsekästä. Eettisyys ja coolius ovat eri asioita.

 12. Kannattaa verrata Becelin ja luomuvoin tuoteselosteita ja miettiä sitten kumpi on terveellisempää 😉 Kummasta löydät enemmän luonnollisia raaka-aineita? Ja kumman raaka-aineista et ota mitään selvää?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *