Delhin kauneimmat kädet

Luin Mikael Bergstrandin Delhin kauneimmat kädet. Se osui eteeni kirjakaupassa, ja muistin ystäväni kerran kehuneen sitä. Meillä on sama maku, joten ostin kirjan.

Delhin kauneimmat kädet on kertomus keski-ikäisestä ruotsalaisesta miehestä, Göranista, jolla on keski-iän kriisi, pakkomielle ex-vaimoonsa ja entinen työpaikka. Ystävänsä kutsusta hän lähtee kiertomatkalle Intiaan, eikä sekään suju kovin mallikkaasti.

Delhin kauneimmat kädet on myös kertomus Intiasta, erityisesti Delhistä. Olen viettänyt kaupungissa aika monia päiviä lentoemäntäaikoinani, ja oli hauska lukea tätä. Olen käynyt Vasant Viharissa, muistan kreisin liikenteen, sen, mille ilma haisi.

En ihastunut Intiaan, kuten Göran. Vaan ehkä joskus vielä kokeilen uudelleen. Tahtoisin nähdä monta tarunhohtoista paikkaa, Tuulten palatsin Hawa Mahalin ja tietenkin Taj Mahalin, käydä ehkä Goalla, ehkä Dharamsalassa.

Olen lukenut Intiasta niin paljon. Kiplingit, tietenkin. Ja sitten on M.M. Kaye. Tiedättekö hänet? Hän on kirjoittanut kolme historiallista romaania: Kaukaiset paviljongit ja Kuun varjon laakso kertovat Intiasta, Pasaatituulet Sansibarista.

Mutta takaisin Delhin kauneimpiin käsiin. Se kertoo myös rakkaudesta ja tekstiiliteollisuuden lapsiorjista. Jälleen kerran se saa miettimään, kuka teki vaatteesi?

Tykkäsin ja suosittelen, jos kaipaat pikamatkaa Intiaan ja haluat nauraa, mutta ehkä myös vähän itkeä.

PODCASTBLOGLOVINFACEBOOKINSTAGRAM

Saatat tykätä myös näistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *